"שבעים עד כאן" - תערוכת פריטי ישראליאנה | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

"שבעים עד כאן" - תערוכת פריטי ישראליאנה

התערוכה "שבעים עד כאן", לכבוד שנת השבעים למדינה, מציגה חפצים ופריטים אישיים משני העשורים הראשונים של המדינה.

בארבעה חדרים שעוצבו ברוח השנים הראשונות של המדינה, מוצגים עשרות חפצים שהיו בשימוש יומיומי בשנים אלו. פרימוס, סיר פלא, סיפולוקס, ארגז נסיעות, חולצה רקומה, אלו רק חלק קטן מתצוגה המשחזרת את החיים באותה התקופה.

לצד החפצים מוצגים מסמכים, אלבומי תמונות ואוספים כגון: אוסף 'פרסים', שנות טובות, פנקס צנע, דרכונים, תעודות עליה ועוד.

למעלה מ- 300 חפצים ומסמכים נאספו מאנשים פרטיים והם משקפים את חיי היומיום של ילדותם ושל הוריהם בראשית ימיה של המדינה  ואת בנייתה וביסוסה של החברה הישראלית המתפתחת ואת ההיסטוריה הקולקטיבית של כולנו.

את התערוכה יזמו הגב' בלהה בכרך מביה"ס לעבודה סוציאלית והגב' אבישג גרוס, מנהלת הספרייה.

אוצרים: גבי וז'אק פימה.

ייעוץ והפקה: בלהה בכרך, אורי שגיא, אביבית חננאל וצוות הספרייה לחינוך ולעבודה סוציאלית.

במסגרת התערוכה יוקרן הסרט "סאלח פה זה ארץ ישראל" בהשתתפות הבמאי דוד דרעי.

הספרייה לחינוך ולעבודה סוציאלית, האוניברסיטה העברית, הר הצופים.

30.4.18 - 30.5.18

פתיחה חגיגית: 30.4.18 בשעה 16:00.

תאריך
יום ב', 30 באפריל, 2018 (כל היום) עד יום ד', 30 במאי, 2018 (כל היום)
"שבעים עד כאן" - תערוכת פריטי ישראליאנה