להקשיב ליישוב | האוניברסיטה העברית בירושלים

מרכז צ׳ריק לתולדות הציונות, היישוב ומדינת ישראל

מחדש פעילות בערב חגיגי

להקשיב ליישוב
הקרנה מיוחדת של הסרט העברי האילם הראשון עודד הנודד (1932) בליווי פס קול חדש, בביצוע חי

מרכז צ׳ריק לתולדות הציונות, היישוב ומדינת ישראל מחדש פעילות בערב חגיגי, בהקרנת עודד הנודד, הסרט הראשון שצולם ביישוב העברי. הסרט ההיסטורי הזה הוא סרט אילם במקורו, אלא שאנחנו נצפה בו עם פס קול חדש-ישן. במקום להלחין דימויים עבריים מנקודת המבט של ההווה, פס הקול הורכב מיצירות ושירים שנכתבו כאן בשנות השלושים והארבעים, שמתייחסות באופן ישיר לאותן התימות העבריות המכוננות את עלילת הסרט. את המונטאג׳ הזה אני הרכיבו אסף שלג (האוניברסיטה העברית) ורותי אבליוביץ׳ (אוניברסיטת חיפה) תוך תפירה של המוזיקות לסצנות הדרמטיות השונות. אבל אנחנו לא עוצרים כאן. פס הקול הזה ינוגן בביצוע חי בפסנתר על-ידי תימור שפירא, במקביל להקרנת הסרט. כך, גם נחווה צפייה בסרט אילם כפי שהיה לפני המצאת הסרטים המדברים עם פסנתר ברקע, וגם נקשיב ליישוב.

אוצרוּת: רותי אבליוביץ' ואסף שלג
פסנתר: תימור שפירא

משכנות שאננים, ירושלים | 24.3.2022, 20:00

לכרטיסים חינם, בהזמנה מראש, הקליקו כאן  (מספר המקומות מוגבל).

מרכז צ׳ריק לתולדות הציונות, היישוב ומדינת ישראל  כאן