לחבר את המשק למכונת הנשמה | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

לחבר את המשק למכונת הנשמה

פרופ' אורי חפץ מהמחלקה לכלכלה ומרכז פדרמן לרציונליות מסביר איך למנוע את קריסת המשק בעקבות מגפת הקורונה
23/03/2020
המדינה צריכה להקדיש משאבים גדולים, במהירות ובשקיפות כדי למנוע את קריסת המשק. אם ננסה לחסוך עכשיו, זה עשוי לעלות לנו הרבה יותר אחר כך. וכן, הפעם זה שונה.

בסוף זה יעבור. נצא מהבתים ונחזור להתחבק, להתנשק וללחוץ ידיים. המשק ישתקם ויחזור לפרוח. אבל ה"בסוף" הזה יכול להגיע בכאב ובאיטיות. פעולה נחושה עכשיו יכולה למזער את הכאב ולהאיץ את השיקום. פעולה כזו היא יקרה וכמובן שאינה חסרת סיכון. אבל הססנות יקרה ומסוכנת יותר.

בגדול, תגובת המדינה שמציעים הכלכלנים למשבר הקורונה העולמי ברורה מאוד: המדינה צריכה לתמוך בכל הכח במשקי הבית ובעסקים המקומיים. אם אין לה, אז שתלווה. כמה שצריך. כשיחזרו ימים טובים, המדינה תגבה מסים ותשלם את החובות. נכון לזמן הכתיבה, נראה שמדינות העולם אכן הולכות בכיוון הזה, לרבות ישראל. אבל לא מספיק מהר, ולא מספיק ברור.

למאמר המלא, לחצו כאן
לחבר את המשק למכונת הנשמה