ברכות לפרופ' בנימין זאב קדר מהחוג להיסטוריה על זכייתו בפרס ישראל! | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

ברכות לפרופ' בנימין זאב קדר מהחוג להיסטוריה על זכייתו בפרס ישראל!

24/02/2020

בין נימוקי הועדה: " בנימין זאב קדר הוא החוקר החשוב, המשפיע והפורה ביותר של מסעי הצלב ושל חקר היחסים הבין דתיים. תחומי המחקר של קדר כוללים גם את סוגיית היחסים הבין דתיים, המסחר בים התיכון, החוק הכנסייתי, תולדות ארץ-ישראל ויישובה היהודי, שחזור וניתוח קרבות, היסטוריה השוואתית ועולמית, תצלומי אוויר כמקור היסטורי, ועוד. בכל התחומים האלה מהדהד קולו הייחודי, המשלב נאמנות לאמות המידה המדעיות הקפדניות ביותר, מקוריות ויצירתיות, יחד  עם אהבה עמוקה לארץ ומסירות לחברה ולערכיה.

את לימודיו לתואר הראשון והשני עשה פרופ' קדר באוניברסיטה העברית, תחת הנחייתם של יעקב כ"ץ, ש"נ אייזנשטדט ויהושע פראוור. את עבודת הדוקטור שלו, שעסקה בסחר הימי-ביניימי בים התיכון, השלים בשנת 1969 באוניברסיטת Yale. בשובו מארה"ב הוא לימד באוניברסיטה העברית ובשנת 1986 קודם לדרגת פרופסור מן המניין. פקופ' קדר חקר, לימד וניהל עד לפרישתו לגמלאות בשנת 2007.

תחומי מחקרו של קדר רבים ומגוונים. במילותיו במבוא לקובץ מאמריו מחקרים בהיסטוריה עולמית, בקורות היהודים וארץ-ישראל, שהופיע לאחרונה: "מראשית דרכי המקצועית נטיתי ללכת אחרי סקרנותי גם כשזו הובילה למחוזות גאוגרפיים וכרונולוגיים רחוקים זה מזה, וגם כשזו הצריכה לאמץ—ובמקרה אחד או שניים אף להמציא—דרכי עבודה מחוטבות". תחומי המחקר של קדר כוללים את מסעי הצלב ותולדות ממלכת ירושלים הלטינית, המסחר בים התיכון, החוק הכנסייתי, תולדות ארץ-ישראל ויישובה היהודי, שחזור וניתוח קרבות,  היסטוריה השוואתית ועולמית, תצלומי אוויר כמקור היסטורי ועוד.

ברכות לפרופ' בנימין זאב קדר מהחוג להיסטוריה על זכייתו בפרס ישראל!