ברכות חמות לפרופ' רן נתן מהמכון למדעי החיים, על קבלת פרס ״לנדאו״ על מחקרו בתחום האקולוגיה! | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

27/01/2020

לפרופ' רן נתן תרומה מדעית בולטת בתחום האקולוגיה, הן בזירה המקומית והן בזו הבינלאומית. פרופ' נתן הוא דמות מובילה בעולם בתחום אליו הקדיש עצמו ולמעשה תרם לבנייתו-אקולוגיה של תנועה. תחום מחקר מורכב זה כולל אלמנטים מתחומי הביומכניקה, ההתנהגות והפיזיולוגיה, וקשור קשר הדוק לתת תחומים אחרים של אקולוגיה , כגון: אקולוגיה מרחבית, רשתות מזון, אקולוגיה של אוכלוסיות וחברות וכן בביולוגיה אבולוציונית. פרופ' נתן השכיל ליצור אינטגרציה בין תחומים אלה לבניית תחום העומד בפני עצמו. הודות לכך הפר פרופ' נתן, בפרק זמן מאוד קצר, לאקולוג מהמובילים בעולם בתחום זה.