התנהלות כלכלית נכונה וכתיבה באנגלית: תוכנית הדוקטורנטים של הפקולטה למדעי החברה חוזרת | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

התוכנית פונה השנה גם לדוקטורנטים מביה"ס למנהל עסקים ומהפקולטה למשפטים. חלק מרכזי של התוכנית מתמקד בכתיבה באנגלית שהפכה עם השנים לחלק בלתי נפרד מהעבודה האקדמית
01/01/2020

תוכנית הדוקטורנטים של הפקולטה למדעי החברה האוניברסיטה העברית חוגגת עשור לקיומה ופתחה בימים האחרונים סבב חדש של מפגשים לרגל שנה"ל החדשה – שמטרתם העיקרית להציע למאות הדוקטורנטים הלומדים באוניברסיטה העברית מערכת תמיכה והכשרה לניהול קריירה אקדמית, ולתת מענה לאתגרים הייחודיים והלא פשוטים העומדים בפני הדוקטורנט הישראלי (ריחוק גיאוגרפי, חסר במשאבים כלכליים, גיל מבוגר באופן יחסי לעמיתים בחו"ל ועוד). המפגש האחרון שהתקיים ביום שלישי נקרא "התנהלות כלכלית נכונה במהלך תקופת הדוקטורט" וכלל עשרות משתתפים.

השנה פונה התוכנית גם לדוקטורנטים מביה"ס למנהל עסקים ומהפקולטה למשפטים. את המפגשים מארגן, כמדי שנה, ראש תוכנית הדוקטורנטים בפקולטה למדעי החברה פרופ' זהר קמפף ורכזת הפרויקטים בפקולטה ליאת ונטורה. הם מתקיימים בזכות רוח ההתנדבות של חברי הסגל בפקולטה והפנסיונרים של האוניברסיטה שמגיעים להרצות ולהעביר מהידע שלהם הלאה, ללא עלות או שכר.

תוכנית הדוקטורנטים כוללת סדנה לניהול זמן יעיל בין כתיבת עבודות אקדמיות למשפחה, התמודדות עם מחסומי כתיבה, סדנאות לעמידה מול קהל, עיצוב מצגות, הגברת יצירתיות במחקר, סדנאות על הנעשה מאחורי הקלעים של תהליכי פרסום מאמרים אקדמיים, שיחות עם עורכים של כתבי עת, כתיבת הצעות מחקר לגופים מממנים, עיצוב קורות חיים אקדמיים, הכנה לראיונות עבודה, הבנת יחסי מנחה-מונחה ועוד. בנוסף על מפגשים אלו, מתקיימים בתוכנית מרתוני כתיבה קבועים של כתיבה אקדמית מבוקר עד ערב (עשר שעות ברציפות) ומבדדי כתיבה (ריטריטים) שנתיים באתרי אירוח מחוץ לאוניברסיטה העברית (שלושה ימים רצופים).

חלק מרכזי של התוכנית מתמקד בכתיבה באנגלית שהפכה עם השנים לחלק בלתי נפרד מהעבודה האקדמית. הדרישה לאיכויות כתיבה מעולות באנגלית מתלמידי מחקר שזו אינה שפת האם שלהם מהווה אתגר משמעותי, ולכן התוכנית מסייעת במימון קורס ייעודי לדוקטורטים במהלכו הם מתרגלים ומחזקים את כישורי הכתיבה באנגלית שלהם.

פורסם באתר ynet: