"האוניברסיטה העברית - המוסד האקדמי המוביל בישראל במעורבות חברתית ותרומה לקהילה" | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

"האוניברסיטה העברית - המוסד האקדמי המוביל בישראל במעורבות חברתית ותרומה לקהילה"

13/11/2019

ארגונים, עמותות, וגופים חברתיים רבים השתתפו לאחרונה בירידי מעורבות חברתית תמורת נקודות זכות בקמפוסים של האוניברסיטה העברית, כחלק ממתווה האוניברסיטה ליישום חוק "עידוד מעורבות סטודנטים בפעילות חברתית וקהילתית תשע"ח". את יישום החוק מובילה היחידה למעורבות חברתית בדיקנט הסטודנטים.

היריד הגדול ביותץר נערך בקמפוס הר הצופים, בו הקימו הפעילים החברתיים עשרות דוכני הסברה ליד מסדרונות פקולטות חברה ורוח, והציעו לסטודנטים להצטרף לשלל פעילויות חברתיות. מאות סטודנטים נעו מדוכן לדוכן ונרשמו להתנדבויות שהוצעו להם.

בין הארגונים שמשכו את העין היו המרכז לסיוע לנפגעות אונס ותקיפה מינית בירושלים ע"ש לינדה פלדמן, המרכז לקהילה האפריקאית בישראל שמציע לסטודנטים לסייע ל-3,000 פליטים ומבקשי מקלט המתגוררים בעיר, התנדבות בארגון "משלי" למען החיילים הבודדים המשוחררים, התנדבות חקלאית בעמותת "קיימא" לגידול ירקות, התנדבות מיוחדת באלי"ן לשיקום לילדים ונוער, התנדבות במחלקה הנשימתית בארגון אק"ים בירושלים, התנדבות באקווריום ישראל, ואפילו קבוצת הכדורגל בית"ר נורדיה ירושלים שקראה לסטודנטים ללסייע במחלקת המדיה שלהם, להיות חונכי נוער, לקחת חלק בצוות המקצועי ולהיות "חלק ממועדון כדורגל שיזכה אתכם בשתי נקודות לתואר".

בפתח היריד התקיים מפגש עם נציגי הארגונים בהשתתפות סגן הרקטור פרופ' אסף פרידלר, דיקן הסטודנטים פרופ' גיא הרפז, מנהלת היחידה למעורבות חברתית יפעת כהן חדד ויו"ר אגודת הסטודנטים שיר מרדכי. ראש המרכז לחקר החברה האזרחית והפילנתרופיה בישראל מביה"ס לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית באוניברסיטה העברית, ד"ר מיכל אלמוג-בר, הרצתה על מחקרים בנוגע להתנדבות בחברה הישראלית, ומנהלת תחום צעירים במועצה הלאומית להתנדבות, אפרת רוזן זקן, שיתפה את הנוכחים בכלים ופרקטיקות לניהול מתנדבים צעירים. מהיחידה למעורבות חברתית באוניברסיטה נמסר: "אנו רואים חשיבות גדולה ביצירת שותפות משמעותית עם הארגונים ולכן במסגרת המפגש התקיימו הרצאות רלוונטיות לניהול מתנדבים מטעם חברת סגל באקדמיה והמועצה הלאומית להתנדבות".

פרופ' הרפז הוסיף ואמר כי "האוניברסיטה העברית והסטודנטים שלה תורמים תרומה עצומה לקהילות השונות בירושלים, לחברה הישראלית ולתיקון עולם. העושר של ארגוני החברה האזרחית שהגיעו אלינו השבוע, כמו גם המספר הרב של תלמידנו המבצעים מעורבות חברתית מעידים על מה שידענו זה מכבר - האוניברסיטה העברית היא לא רק המוסד האקדמי המוביל בארץ, אלא גם המוסד האקדמי המוביל בישראל במעורבות חברתית ותרומה לקהילה".

"האוניברסיטה העברית - המוסד האקדמי המוביל בישראל במעורבות חברתית ותרומה לקהילה"