הפקולטה למדעי הרוח של האוני' העברית במקום ה-67 בעולם (קפיצה של 14 מקומות) ע"פ דירוג טיימס | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

במקביל, חלה השנה צמיחה של 14% בכמות הנרשמים למדעי הרוח באוני' העברית וגידול של עד 5% בכמות הסטודנטים שילמדו לתואר ראשון בתחום זה. פרופ' מיכאל סיגל, דיקן הפקולטה למדעי הרוח באוני' העברית: "מדובר בהישג מרשים ומרגש"
03/10/2019

על פי דירוג Times Higher Education היוקרתי בתחום מדעי הרוח והאמנויות לשנת 2019 שפורסם היום (רביעי) בצהריים, ניצבת האוניברסיטה העברית בירושלים במקום הראשון בישראל וה-67 במדעי הרוח. מדובר בעליה מרשימה מהשנה שעברה, אז דורגה האוניברסיטה במקום ה-81 (עלייה של 14 מקומות). בדרך חלפה האוניברסיטה העברית על פני אוניברסיטאות יוקרתיות אחרות דוגמת.

בכך, למרות הזעקה על כך שהמשבר במדעי הרוח בארץ ובעולם טרם חלף - שכולל לעיתים צמצום תוכניות לימודים וירידה חדה בתקני הוראה בארץ ובעולם - באוניברסיטה העברית ממאנים להרים ידיים ומוכיחים שאפשר אחרת, משנים תוכניות לימוד ומעדכנים קורסים אקדמיים בהתאם לרוח התקופה, ומצליחים להוביל לשיפור אקדמי משמעותי ולמצוינות מחקרית שתוצאותיהם משתקפים בדירוג הבינלאומי החדש.

יש לציין כי הדירוג מתפרסם לאחר שנתיים בהם יש גידול במספר הסטודנטים הלומדים לתואר ראשון במדעי הרוח באוניברסיטה העברית. השנה חלה צמיחה של 14% בכמות הנרשמים וגידול של עד 5% בכמות הסטודנטים לתואר ראשון. בשנה שעברה חל גידול של 10% בכמות הסטודנטים שהחלו ללמוד לתואר ראשון. גידול נאה נרשם השנה גם במדדים לגבי תואר שני בפקולטה.

בדירוג Times Higher Education נכללות כ-500 אוניברסיטאות מובילות במדעי הרוח והאמנויות הנבחנות בחמישה נושאים: מחקר, הוראה, ציטוטים של מאמרים, הכנסות חיצוניות ובינלאומיות. הנושאים האקדמיים הנכללים בדירוג זה הינם אמנות, שפות, היסטוריה, דתות, אדריכלות וארכיאולוגיה.

הפקולטה למדעי הרוח חרטה על דגלה חתירה למצוינות, יצירתיות וחקירה מעמיקה ויסודית של התרבות האנושית על שלל גווניה. חשיבה ביקורתית ומחקר מעמיק הובילו את החוקרים להגיע לחזית המחקר בתחומים שונים בכל רחבי העולם. הפקולטה למדעי הרוח כוללת מכונים ומבנים אקדמאיים ייחודיים לה, ביניהם ביה"ס ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל ללימודים מתקדמים במדעי הרוח, המרכז בו מתרכזות תכניות לתלמידי מוסמך ודוקטורט מצטיינים, לצד עמיתי פוסט-דוקטורט מהארץ ומחו"ל "עמיתי בובר", מרכז מנדל-סכוליון למחקר רב-תחומי ועוד.

לדברי פרופ' מיכאל סיגל, דיקן הפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטה העברית: "מדובר בהישג מרשים ומרגש, להיכלל במקום ה-67 בדירוג כזה הוא בהחלט לא עניין מובן מאליו. המקום הגבוה אליו הגענו בדירוג הנוכחי הוא תוצר של השקעה רבה בשנים, מצוינות אקדמית וההערכה הרבה לה זוכה הפקולטה מצד הקהילה הבינלאומית. נמשיך לעבוד במלוא המרץ כדי להצעיד את תחום מדעי הרוח להישגים, להצטיין בהוראה ובמחקר במדעי הרוח ולהופיע בדירוג המכובד הזה גם בשנים הבאות".

נשיא האוניברסיטה העברית, פרופ' אשר כהן: "הדירוג של הפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטה העברית מחמיא, ומשקף את התסיסה החיובית במדעי הרוח אצלנו שכוללת עליה במספר אנשי הסגל ומספר הסטודנטים. ראוי לציין כי מדי שנה נפתחות תוכניות ותחומי לימוד חדשים המתעדכנים ועוקבים אחר הנעשה בעולם בתחומי מדעי הרוח".