טקס זוכי פרסי ישראל פולק ופרס נשיא האוניברסיטה לחוקר צעיר מצטיין על שם פרופ' יורם בן-פורת ז"ל. | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

24/12/2018

בשבוע שעבר התקיים בקמפוס הר הצופים שבאוניברסיטה העברית טקס זוכי פרסי ישראל פולק לחוקר מצטיין ופרס נשיא האוניברסיטה לחוקר צעיר מצטיין על שם פרופ' יורם בן-פורת ז"ל. בפרסי ישראל פולק לחוקר מצטיין זכו פרופ' אילן קרמר (מביה"ס למנהל עסקים, המחלקה לכלכלה ומרכז פדרמן לחקר הרציונליות) ופרופ' גדעון פרחומובסקי (מהפקולטה למשפטים), ובפרס הנשיא לחוקר צעיר מצטיין זכה ד"ר איגור שפירו (מהמכון לכימיה). באירוע השתתפו נשיא האוניברסיטה פרופ' אשר כהן, הרקטור פרופ' ברק מדינה ובכירים נוספים מהאוניברסיטה.

ד"ר איגור שפירו הוא חוקר מוביל בתחום הכימיה הפיזיקלית החישובית, ועוסק בביצוע חישובים תאורטיים כבדים של מערכות קוונטיות בשיטות חישוב חדשניות, אותן הוא מפתח בעצמו. הוא משלב בין שיטות של דינמיקה מולקולרית וחישובים קוונטים. לזכותו של ד"ר שפירו 42 מאמרים אשר פורסמו בעיתונים וכתבי עת מובילים בתחום, ביניהם בעיתון Science ועיתון Nature Chemistry. ד"ר שפירו זכה במספר פרסים ומענקי מחקר מהמובילים והתחרותיים ביותר בעולם המדע ואף הצליח ככלל לגייס עד כה מעל ל-1,500,000 אירו למחקריו.

ד"ר שפירו פעיל במסגרת האוניברסיטאית, והספיק לייסד ולהוביל קבוצת מחקר פעילה, הכוללת חמישה תלמידי מחקר וחמישה חוקרים פוסט דוקטורנטים. הוא מארגן ושותף להפקה של כנסים מדעיים, ולצד זאת הוא תורם רבות לקשר בין האקדמיה לקהילה.

פרס בן פורת מוענק בכל שנה על-ידי נשיא האוניברסיטה העברית לזכרו של פרופ' יורם בן פורת, נשיא האוניברסיטה לשעבר, שנהרג עם רעייתו ועם בנו הצעיר בתאונת דרכים שאירעה ב-1992.

פרופ' גדעון פרחומובסקי הוא חוקר משפט בעל מוניטין בינלאומי בתחום דיני הקניין, ועובד כיום בפקולטות למשפטים של האוניברסיטה העברית ושל אוניברסיטת פנסילבניה. בנוסף, הוא חבר בוועדה המארגנת של הכנס השנתי של האגודה האמריקנית למשפט וכלכלה ומשמש כעורך בכתב העת Review of Law and Economics. עד לאחרונה שימש כנשיא האגודה הישראלית למשפט וכלכלה. רשימת פרסומיו כוללת 46 מאמרים בכתבי עת המדורגים A במדד ירושלים. בשנת 2014 קיבל את פרס צלטנר לחוקר בכיר בתחום המשפט.

פרופ' אילן קרמר משמש כפרופ' לכלכלה ומימון במחלקה לכלכלה ובבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית. בנוסף, הוא מנהל את מרכז פדרמן לחקר הרציונאליות באוניברסיטה זו. תחום מחקרו משלב תאוריה מיקרו-כלכלית וכלכלת אינפורמציה בתחום המימון, ועוסק בנושאים מגוונים כגון תמחור אופציות וניתוח שיווי משקל כללי תוך התמקדות בתורת המכרזים ובזרימת מידע לשווקים. תחום מחקר נוסף שלו נוגע לזרימת מידע בשווקי הון, ונקודת מוצאו היא ההכרה שלרוב למנהלים יש יתרון במידע על פני המשקיעים.