פרס נוימן לספרות מוענק השנה למשוררת אגי משעול | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

פרס נוימן לספרות מוענק השנה למשוררת אגי משעול

הזוכה אגי משעול "למדתי באוניברסיטה העברית, פרסמתי לראשונה שירים ב'פי האתון', הייתי הראשונה לקבל את פרס הרי הרשון בהיותי בת 24, וכעת אחרי כל השנים כשמגיע פרס למפעל חיים, זה סוגר מעגל מאד יקר לי"
21/11/2018

המשוררת אגי משעול תקבל את פרס ניומן לספרות עברית בטקס שייערך בקמפוס הר הצופים באוניברסיטה העברית בירושלים ב-14.11 (יום ד'). פרס ניומן ע"ש ברטה וישראל ניומן מוענק מאז 1963 אחת לשנה לסופר או משורר עברי בולט בעל הישגים ותרומה ניכרת לספרות ולשירה הישראלית. השנה, הוחלט להעניק את פרס מפעל חיים למשוררת המוערכת אגי שמעול על תרומתה המשמעותית לשירה הישראלית.

בשנים האחרונות, על-פי החלטת ועדת הפרס והתורמים, ניתן הפרס לסירוגין לסופר על מפעל חיים, ולסופר צעיר ומבטיח, השנה הפרס מוענק על מפעל חיים. משעול מצטרפת לרשימה מכובדת של זוכים וגדולי היוצרים העבריים: ש"י עגנון (זוכה פרס נובל לספרות), דב סדן, אורי צבי גרינברג, לאה גולדברג, משה שמיר, אברהם ב. יהושע, עמוס עוז ועוד רבים וטובים.

נימוקי ועדת הפרס: אגי משעול היא מן המשוררות המובילות בשירה הישראלית מראשית שנות השבעים. קולה רב העצמה העמיד אוצר שירי מקורי ומגוון שאינו חדל זה עשרות שנים להתחדש ולהפתיע. אם השירה העברית שקדמה לאגי משעול נעה בין פאתוס לאירוניה דקה, שירתה של משעול הביאה את הצחוק המשחרר ופרצה את הדרך להומור בשירה הלירית העברית ועל כן ראויה לפרס יוקרתי זה.

אגי משעול: "נרגשת להצטרף לפרס המכובד הזה, לרשימה המתחילה מעגנון, אורי צבי גרינברג ולאה גולדברג ועד עמוס עוז, מאיר שלו ורונית מטלון. למדתי באוניברסיטה העברית, פרסמתי לראשונה שירים ב'פי האתון', הייתי הראשונה לקבל את פרס הרי הרשון בהיותי בת 24, וכעת אחרי כל השנים כשמגיע פרס למפעל חיים, זה סוגר מעגל מאד יקר לי".

פרס נוימן לספרות מוענק השנה למשוררת אגי משעול