"מתקשרים" | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

"מתקשרים"

יוזמה של סטודנטית מהאוניברסיטה הפגישה אנשי אקדמיה ובני קהילות פגאניות מרחבי העולם לדו שיח וירטואלי
04/04/2014

הכנס הלא שגרתי עסק בנושא "תרבות, פגאניזם וכישוף עכשוויים" כאשר ההרצאות הועברו באינרטנט למשתתפים בארצות השונות. במהלך הכנס אנשי אקדמיה, פגאנים ואנשים המשתייכים לדתות אחרות ניהלו דיאלוג בין-דתי שמטרתו לעודד את חקר הנושאים של פגאניזם וכישוף עכשוויים, את הבנתם ואת פיתוחם.

הסטודנטית, הילי רצון, עוסקת במחקרה ברשתות חברתיות ובאופן שבו הקהילות הפגאניות בעולם עושות בהן שימוש. היא יזמה את הכנס על מנת לעודד דו שיח בין אנשי אקדמיה לקהילות פגאניות ברחבי העולם.

בין ההרצאות שניתנו על ידי מרצים מהארץ ומהעולם,  היתה הרצאתו של ד"ר דימיטרי גלטסין מאוניברסיטת סנט פטרסבורג אשר דן באלוהות נשית ורוחניות נשית ברוסיה של סוף המאה ה 19.

"כנסים וירטואלים מאפשרים לאנשים מקהילות צדדיות יותר להחשף למחקרים אקדמיים ונותנים להם הזדמנות להיות חלק מהקהילה הגלובאלית" אומרת רצון.  "כל סטודנט צריך להיות מודע ליכולת שלו לארגן אירועים מסוג זה בנושאים שמעניינים אותו, צריך רק להעז ולעשות".

"מתקשרים"