מוסמך במסלול העיוני | המכון לקרימינולוגיה

מוסמך במסלול העיוני

תכנית הלימודים עוסקת בהעמקת הידע התיאורטי ובפתיחת הצוהר למדע הקרימינולוגיה. מדע זה עוסק בניסיונות להבין מדוע אנשים מבצעים עבירות ובחיפוש אחר הסברים לקשרים של התנהגות עבריינית עם תופעות אחרות.

במכון קיימים מגוון קורסי בחירה בנושאים כמו שיטור, פסיכופתולוגיה, טרור, מדע פורנזי, שיקום אסירים, אלימות, וכדו', באמצעותם יכולים התלמידים להיחשף לתחומים שונים במדע הקרימינולוגיה, בעולם הפלילי, במערכות האכיפה השונות ובמוסדות התקון.

מהלך הלימודים:

במסלול זה נדרשים התלמידים ללמוד תכנית לימודים בהיקף של 40 נ"ז, אשר מורכבת מלימודי חובה, שני סמינרים לימודי חובת בחירה ולימודי בחירה.

התלמידים לומדים במכון במשך שנתיים אקדמיות (4 סמסטרים), דבר המאפשר פריסה נוחה יותר של קורסי הלימוד.

תנאי הקבלה:

1. ציון 80 ומעלה בתואר בוגר מאוניברסיטה או מכללה מוכרת

2. פטור מאנגלית לפי נהלי האוניברסיטה

לימודי השלמה בתכנית:

מכסת קורסי ההשלמה תקבע עבור כל תלמיד/ה באופן אישי בהתאם ללימודי הבוגר שלמד/ה. ניתן יהיה ללמוד את לימודי ההשלמה במקביל לתכנית הלימודים במוסמך בכפוף לאילוצי המערכת.

תלמידי התכנית חייבים להירשם ללימודי ההשלמה בשלב בניית תכנית הלימודים באתר הרישום לקורסים. ניתן להגיש בקשה לקבלת פטור מקורסי השלמה ויש לעשות זאת באמצעות פנייה רשמית למזכירות המכון.

לימודי השלמה מקסימליים

תלמידי המסלול חייבים להירשם ללימודי ההשלמה. ניתן לקבל פטור מקורסים המופיעים ברשימה זו בהתאם ללימודי הבוגר, באמצעות פניה למזכירות המכון לקרימינולוגיה. חשוב מאוד: לימודי ההשלמה אינם נכללים בחישוב נקודות הזכות לתואר. מכסת לימודי ההשלמה תקבע בהתאם ללימודי הבוגר שנלמדו

קורסי השלמה

סמינר – 8 נ"ז