טקס זיכרון במלאת 11 שנים לפיגוע באוניברסיטה | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

טקס זיכרון במלאת 11 שנים לפיגוע באוניברסיטה

במלאת 11 שנים לפיגוע בקמפוס הר הצופים התייחדה היום האוניברסיטה העברית עם זכרם של תשעת הנופלים: בנימין בלוטשטיין, מרלה בנט, רויטל בראשי, דוד גריץ, דוד דיאגו לדובסקי, ג'ניס רות קולטר, דינה קרטר, לוינה שפירא ודפנה שפרוך.

הטקס שציין 11 שנים לפיגוע הדמים, בו נהרגו תשעה מעובדי ותלמידי האוניברסיטה העברית ונפצעו עשרות נפתח בתפילת "יזכור"  וציון שמות הנספים.

נשיא האוניברסיטה, פרופ' מנחם בן-ששון, אמר כי "בלוח השנה בכל שנה אנו מציינים קצת לפני היציאה לחופש את יום הזיכרון הזה. יום שבו אנו זוכרים את הנופלים אבל ממשיכים למלא את השליחות שלהם: לקיים את הרוח והמדע באוניברסיטה העברית בירושלים".

ראש אגף משאבי אנוש באוניברסיטה, ד"ר יצחק (חופי) חפוטה, שהיה בזמן הפיגוע מנהל המעונות נשא דברים וסיפר כי באותו יום הוא היה שם. "מידי שנה בשנה, כאן בהר העיצה הטובה, בהר של רוממות רוח האדם, על פסגת הדעת הצופה בתבונה מתוך בנייניה, מכוניה ומשכניה אל מרחבי שמים, במקום בו לומדים, עובדים וחוקרים יחדיו אנשי שלום, אנשי אחדות-מטרה, בני אדם החותרים ללגיטימציה של שונות וריבוי דעות בהרמוניה מופלאה של לאומים, דתות, תרבויות ומגזרים שונים, זועזעו אושיות האוניברסיטה. תשעה אנשי דעת ומעשה החדורים אהבת ישראל, נפלו חלל בידי מפַגעים שביקשו לסתום את הגולל על מעין ההרמוניה, על הכמיהה להבנה בין תרבותית, כאן נגדעו חייהם בידי חורשי רעה ומזימה שהניפו יד אכזרית לכרות את עץ השאיפה לחיים ולדעת.

אבל העץ לא נגדע. החיים נמשכים. התשוקה להשכלה ממשיכה לפעם בקרבנו. ובמקום הזה - שָתול על פלגי דמם של אהובנו - העץ הנטוי, המנציח את האבדן הנורא, את דווי הפצועים, ואת שברם הנפשי של הפגועים, עץ המפואר עתה בעלווה ירוקה, צומח ומתמלא מחיותם, אמירו מגביה וגזעו הולך ומתעבה.

ולנוכח העץ הנטוי הזה אנו עומדים זקופי קומה ומחבקים את משפחות הקרבנות, ואת הפצועים - במילים, במבטים, בהזדהות, באהבה ובאחווה, נחושים להמשיך בעבודתנו: ללמוד וללמד, לחקור ולהפיץ דעת ואור - כמו עץ הזית החסון שניצב כאן משמאלי, ששרשיו אחוזים היטב בקרקע המוגבהת והמוצקה, ספוגת דם האהובים, אשר משֶמֶן פִּרְיו ומכח אמונתנו ודבקותנו בדרך - ימשיך אור חיי השלום והדעת של האוניברסיטה העברית להאיר".

איציק בראשי, אחיה של רויטל בארשי ז"ל שנהרגה בפיגוע בעת שעבדה באוניברסיטה במזכירות הפקולטה למשפטים, נשא את תפילת הקדיש.

בתום הטקס הונחו זרי פרחים לזכר קורבנות הפיגוע בשם הנהלת האוניברסיטה ואגודת הסטודנטים.

תאריך
יום ד', 31 ביולי, 2013 - 12:45