| האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

18/06/2017

האקדמיה נפגשת עם נשיא המדינה

משלחת דיקנים מהאוניברסיטאות המובילות בארצות-הברית וקנדה, הגיעה בתחילת השבוע לסדנת עבודה משותפת בפקולטה למדעי החברה באוניברסיטה העברית . במסגרת הסדנה שכותרתה "יחסי אוניברסיטה-עיר" נפגשה המשלחת אתמול, עם נשיא המדינה.

הנשיא התייחס במפגש לייחודיותה וגיוונה של החברה הישראלית והדגיש את מקומה של האקדמיה כמקום המפגש הראשון של כלל החברה הישראלית וכי יש להמשיך ולחזקה תוך שימת דגש על פתיחתה גם לקהלים נוספים.

בין השאר עלו במפגש שאלות קשרי הגומלין, האתגרים והמאפיינים ביחסי עיר-אוניברסיטה, בירושלים בפרט וברחבי העולם בכלל. הדיקנים שיתפו  באתגרים העומדים בפניהם בניהול אוניברסיטה במאה ה-21 והקשיים בהכנת הסטודנטים להיות אזרחי העולם החדש.

נשיא האוניברסיטה היוצא, הפרופ' מנחם בן ששון, נכח במפגש יחד עם פרופ' ורד סרוסי ויניצקי, לשעבר דיקנית הפקולטה למדעי החברה, ופרופ' תמיר שפר, דיקן הפקולטה למדעי החברה.

פרופ' שפר אמר במפגש כי נושא הסדנה נועד לבחון את תפקידן ואחריותן של האוניברסיטאות אל מול הערים המארחות אותן. חשיבות זאת מתחדדת שבעתיים בערים מורכבות חברתית ופוליטית, כמו העיר ירושלים. הנשיא ריבלין, כירושלמי ובעל שורשים עמוקים בעיר, מבין את המורכבות הייחודית ואת הצורך במתן פתרון ליחסים ולמתחים הקיימים בין קבוצות האוכלוסייה בעיר ירושלים. אנו מאמינים ומקווים שסדנא זו תהיה פתח לחשיבה חדשנית ולסיעור מוחות פורה ויצירתי .

AddThis

לא יתקיימו לימודים באוניברסיטה

בעקבות הגעתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמם וסגירת הכבישים במהלך היום לא יתקיימו היום לימודים באוניברסיטה

20/03/2017
יציאת אוטובוסים מול ארומה

ביום ב' כב' אדר תשע"ז, ה - 20.03.17 תתקיים יציקה של תקרת תוספת בניה בגג גוש 7 מדעי החברה.
על כן המנהרה תחסם לתנועה בכיוון היציאה בין השעות 05:00-12:00.
יציאת אוטובוסים מהקמפוס תהיה מתחנת האוטובוס הסמוכה לריפוי בעיסוק מול ארומה.

אנו מתנצלים על אי הנוחות הזמנית.
אגף בינוי ותשתיות.

לפרטים נוספים ולדיווח על תקלות ניתן לפנות למוקד התקלות בטלפון: 02-6584410

או למוקד הביטחון בטלפון: 02-5883000

AddThis

סגירת מנהרת האוטובוסים - הר הצופים

על כן המנהרה תחסם לתנועה בכיוון היציאה בין השעות 05:00-12:00.
יציאת אוטובוסים מהקמפוס תהיה מתחנת האוטובוס הסמוכה לריפוי בעיסוק מול ארומה.

אנו מתנצלים על אי הנוחות הזמנית.
אגף בינוי ותשתיות.

עברית

כנס בינלאומי בהשתתפות חוקרים מובילים מהארץ ומחו"ל

Sartre's Réflexions sur la Question Juive 70 Years After: Antisemitism, Race and Gender

המרכז הבינלאומי לחקר האנטישמיות ע"ש וידאל ששון יקיים, ב- 18-20 בדצמבר,

כנס בינלאומי בהשתתפות חוקרים מובילים מהארץ ומחו"ל.

תוכנית הכנס

conference

ארוע פתיחה של המרכז לרווחה חברתית יהדות ואתיקה

המרכז  לרווחה חברתית, יהדות ואתיקה ע"ש רלף גולדמן נפתח בימים אלה במסגרת בית הספר לעבודה סוציאלית ורווחה חברתית ע"ש רלף גולדמן.

המרכז יתמקד במקומם של תפיסות, ערכים ונורמות של היהדות ושל דתות אחרות בעיצוב ופיתוח מדיניות רווחה ושירותי רווחה לאוכלוסיות במצוקה

ואוכלוסיות עם צרכים   מיוחדים  ובסוגיות אתיות הכרוכות בקידום מטרות אלה.

הרצאת אורח

פרויקט המחקר ERC JudgingHistories, מרכז פריברג ללימודי מזרח אסיה והסמינר המחלקתי של החוג ללימודי אסיה מתכבדים להזמינכם להרצאה של Benjamin Zachariah בנושא: Völkisch Nationalism, Indian Fascism and Indo-Nazi Collaboration

ההרצאה תתקיים ביום ד' 30.11.16 בשעה 16:30 בבית מאירסדורף, חדר 405.

איינשטיין בעזה 6 מחכה לכם בשישי

ביום ו', ה-11.11.16, יתקיים "איינשטיין בעזה"- אירוע הדגל של האוניברסיטה העברית. במהלך האירוע יגיעו מרצות ומרצים של האוניברסיטה לבתי העסק ברחוב עזה שבשכונת רחביה לדבר על הנושאים הבוערים- החל מהבחירות בארצות הברית ועד שיטות ריפוי חדשניות לסרטן.

כ-20 הרצאות יתקיימו בשעות הבוקר ולאחריהן ייחתם האירוע במופע חגיגי של ירמי קפלן בגינה הציבורית שבמרכז רחוב עזה.

הציבור כולו מוזמן להגיע להרצאות, למופעי הרחוב ולהופעה המרכזית! הנחות יינתנו במגוון בתי עסק.

בדיקת רישום ותשלום

הטופס הזה רק לבדיקות

עמודים

Subscribe to האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem רסס (RSS)