ערב בירה ומוח- BRAIN & BEER. | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

ערב בירה ומוח- BRAIN & BEER.

קהילת המוח הירושלמית מזמינה אתכם לערב בירה ומוח, שיתקיים ביום שלישי, ה-20 במרץ 2018 באברהם הוסטל. הערב יכלול סדרת הרצאות קצרות, על נושאים הקשורים למדעי המוח. זוהי הזדמנות לסטודנטים וחברי סגל להיפגש מחוץ לכותלי האוניברסיטה באווירה קלילה וכיפות וליהנות מהרצאות מרתקות על כוס בירה.

יואב מה-טוב/ "בעקבות האינטיליגנציה האנושית"
יואב הוא סטודנט לדוקטורט במרכז למדעי המוח באוניברסיטה העברית, במעבדתו של פרופ' לירן כרמל. במחקרו יואב עובד עם דנ"א עתיק של האדם הקדמון ומינים שנכחדו, במטרה למצוא שינויים שקרו במוח לאורך האבולוציה. יואב מעביר הרצאות וקורסים העשרתיים במדעי המוח, שמיועדים לקהל הרחב שלא למד את התחום מעולם.

תמר ליכט/ "תאי גזע במוח - איפה, כמה, כיצד ולשם מה?"
תמר היא חוקרת בהדסה עין כרם במעבדה של פרופ' אלי קשת. תמר עוסקת בחקר תאי גזע מוחיים , יחסי גומלין עם התאים בסביבתם בעיקר בהקשר של כלי הדם התומכים בהם ומעורבותם בתהליכי תיקון לאחר נזק.

יותם דרכסלר, מנכ"ל BrainQ/ האם ביכולתה של הבינה המלאכותית להקים משותקים מכסאות גלגלים?
ההתפתחויות המאסיביות בשנים האחרונות בתחום הבינה המלאכותית הביאו לפריצות דרך בתחומים רבים, וביניהם בעולם הרפואה וחקר המוח. בהרצאה תציג חברת BrainQ את כלי ה-BCI פורצי הדרך שפיתחה, ושאותם היא מיישמת בשיטת טיפול חדשנית לפגיעות נוירולוגיות שונות, ובראשן פגיעות שבץ וחוט שדרה.
חברת BrainQ מפתחת מכשור רפואי מבוסס בינה מלאכותית ו-BCI (ממשק מוח-מכונה) לטיפול בקשת רחבה של פגיעות נוירולוגיות. החברה עורכת כיום ניסויים קליניים בפגיעות שבץ וחוט שדרה במרכזים רפואיים מובילים בישראל, ופועלת להרחיב את פיתוח הטיפולים בעתיד הקרוב לפגיעות נוספות, דוגמת אלצהיימר, פגיעות ראש, אוטיזם ועוד. BrainQ נבחרה לאחרונה על ידי Google כאחת מ-4 חברות בעולם הצפויות לשנות את עולם הרפואה באמצעות בינה מלאכותית והיא משתתפת בתכנית היוקרתית Studio של ענקית הטכנולוגיה, במשרדיה בסן פרנסיסקו. BrainQ, הפועלת מירושלים, מונה 10 עובדים, ומרחיבה בימים אלו את מחלקות המחקר והפיתוח שלה ופעילותן לתחומי מחקר נוירולוגיים נוספים.

תאריך: יום שלישי, ה- 20.3.2018
לדף האירוע בפייסבוק לחצו כאן.
אתר אינטרנט לחצו כאן.

למידע נוסף ניתן לפנות למייל: jbc@mail.huji.ac.il או בטלפון: 02-6584278

להזמנה לחצו כאן.
מיקום ראשי
הר הצופים
תאריך
יום ג', 20 במרץ, 2018 - 20:00
ערב בירה ומוח- BRAIN & BEER.