מאה למנדלי מו"ס – מאה שנים לפטירתו של שלום יעקב אברמוביץ | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

מאה למנדלי מו"ס – מאה שנים לפטירתו של שלום יעקב אברמוביץ

האוניברסיטה העברית שמחה להזמינכם לאירוע 100 שנה למדלי מו"ס.

מנדלי מוכר ספרים (הוא שלום יעקב אברמוביץ, 1836-1917) נחשב למייסדן, או "הסבא" הגדול של שתי ספרויות מודרניות: הספרות העברית החדשה וספרות יידיש. הוא השפיע על דורות של סופרים בשתי השפות, עדיין מעורר התפעלות וכסופר קומי מחונן גם פרצי צחוק אצל קוראים בני ימינו. החוג לספרות עברית בשיתוף עם בית שלום עליכם בתל-אביב מקיים כינוס מחקרי לציון מאה שנים לפטירתו.

בכינוס ישתתפו חוקרים מרכזיים של ספרות של מנדלי ביניהם פרופ' אמריטוס דן מירון, בכיר חוקרי הספרות העברית החדשה היום, שעסק בהרחבה בכתביו, פרופ' ישראל ברטל שמשלים בימים אלו ביוגרפיה על-אודות מנדלי וד"ר אמיר בנבג'י שכתב ספר על מנדלי לאור הגותו של אדורנו.
חלק מן ההרצאות יוקדשו לקריאות חדשות ביצירתו של מנדלי ביידיש, כמו זו של פרופ' אברהם נוברשטן, ויתעמקו בלשונו, שפרצה דרך לספרות העברית החדשה, בהרצאתו של פרופ' עמינדב דיקמן. מנדלי החל את דרכו בספרות בתרגום כרכי "תולדות הטבע" לעברית.
הרצאתו של פרופ' אריאל הירשפלד תתמקד בצומח ובחי בספרותו של מנדלי, ויונתן מאיר יעסוק במרחב העירוני שבראו סיפוריו.
אנו שמחים במיוחד על מושב של לימוד משותף שינחו גלי דרוקר בר-עם, חוקרת ספרות יידיש, ובני מר, מתרגם, עורך ומורה, על כתביו האוטוביוגרפיים של מנדלי, "רשימות לתולדותי" (שהופיעו ב-1888). הרשימות זמינות באתר "פרויקט בן-יהודה" ומומלץ לקרוא אותן לפני הכנס. במושב זה נעסוק במיוחד במקומה של הספרות העברית המודרנית הקלאסית בחיי ההווה של הספרות, בנוכחותו של מנדלי בחיי הקריאה היום, בשינויים שהתחוללו בשפה העברית בסיפורת לאורך השנים וביחסים בין יידיש לעברית.

לפרטים נוספים לחצו כאן.

תאריך
יום ג', 02 בינואר, 2018 (כל היום) עד יום ד', 03 בינואר, 2018 (כל היום)
מאה למנדלי מו"ס – מאה שנים לפטירתו של שלום יעקב אברמוביץ