האוניברסיטה העברית חוגגת 90 שנים | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

האוניברסיטה העברית חוגגת 90 שנים

היום, האחד באפריל, י"ב בניסן, חוגגת האוניברסיטה העברית 90 שנים ומתחדשת בלוגו.

הלוגו והשפה החזותית החלו להתפתח כבר בשנת 2012 במסגרת פרויקט הגמר של אריאל שקל במחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל, בהנחייתו של פרופ' עדי שטרן, כשבהמשך עוצבה על ידי אריאל וסנדי שקל ופרופ׳ שטרן. את צוות העיצוב ניהלה טל וימן. בפרויקט הציגה אריאל מיתוג חדש לאוניברסיטה העברית, ועל בסיס זה עוצבה השפה החזותית החדשה הכוללת סמל (לוגו) ועיצוב שפה ויזואלית עשירה. כחלק מבניית השפה, עיצב פרופ' שטרן גופן חדש לאוניברסיטה, אשר נמצא בשימושה הבלעדי.

במהלך השנה האחרונה עוצבה השפה החדשה, מתוך ראיה רחבה של כלל הגורמים באוניברסיטה, צרכיה הרחבים, היחידות והמשתנים הרבים. אחת המטרות העיקריות של המהלך היא יצירת מראה ייחודי, אחיד וקל לזיכרון ויצירת מערכת חזותית מובהקת שניתן יהיה לזהות בקלות ולהזדהות עימה – מחוץ ובתוך הארגון. מותג האוניברסיטה יהיה בעל מראה אחיד ועקבי, אך גם מגוון ובר-שינוי, עם גוונים שונים שניתן להתאים בהתאם לצורך, שיאפשר פיתוח, התאמה והרחבה עתידית.

הסמל (אשר מבוסס על סמלה הראשוני של האוניברסיטה שעוצב בשנת 1954 על ידי זליג סגל ז"ל), הינו ייחודי ושונה בעולם ההשכלה הגבוהה ומבטא חדשנות ועכשוויות הנובעת ממורשת מבוססת ועשירה. דמוי הפסיפס בנוי ממרכיבים שונים, שקופים וחופפים והוא מייצג ריבוי, מגוון רחב, שקיפות ונגישות.

את כל המהלך, שנמשך חודשים רבים, הוביל פרופ' מנחם בן ששון נשיא האוניברסיטה יחד עם אגף השיווק והנהלת האוניברסיטה.

ברכות לאוניברסיטה העברית על גילה המתקדם ועד 1020!

תאריך
יום ד', 01 באפריל, 2015 - 09:00