נתינה חוצת גבולות: כנס שנתי למרכז לחקר הפילנתרופיה בישראל | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

נתינה חוצת גבולות: כנס שנתי למרכז לחקר הפילנתרופיה בישראל

המרכז לחקר הפילנתרופיה בישראל, המשתייך לאוניברסיטה העברית  יערוך ביום חמישי 23 במאי כנס שנתי רב משתתפים בנושא נתינה גלובלית חוצה גבולות ע"י ממשלות ופילנתרופים למדינות מתפתחות. בכנס ישתתפו חוקרים מהאוניברסיטה העברית ומאוניברסיטאות נוספות בארץ ובעולם, פילנתרופים ומנהלי עמותות וקרנות, והוא יכלול מושבים במגוון נושאים בהם היבטים לאומיים ובינלאומיים של פילנתרופיה, מגמות ותמורות בפילנתרופיה יהודית, מעורבות של צעירים בפילנתרופיה, ושותפויות בין מגזריות בתחום השירותים החברתיים.

לדברי ראש המרכז פרופ' הלל שמיד, "בעשורים האחרונים אנו עדים לצמיחה בהיקפי הנתינה למטרות בינלאומיות ומעורבותם של פילנתרופים עתירי ממון ביצירת קרנות למיזמים ולתוכניות בזירה הבינלאומית. הפילנתרופיה הגלובלית משפיעה רבות על קידום מיזמים חברתיים בחלקי עולם שונים, במקומות שבהם הממשלות המקומיות אינן מספקות מענים הולמים לצרכים של אוכלוסיות עניות ומוחלשות. התרומות הללו מהוות חלק נכבד מהתוצר הלאומי הגולמי  במספר רב של מדינות מפותחות ולכן חשוב מאוד לעסוק ולדון בסוג זה של פילנתרופיה שממדיה בישראל הם קטנים למדי.".

בכנס ישתתפו שלושה חוקרים מארה"ב והולנד: פרופ' מרק סיידל מאוניברסיטת ויסקונסין-מדיסון הנחשב למומחה עולמי בתחום המשפט והמדיניות הציבורית והשפעתם על פילנתרופיה בינלאומית. פרופ' סיידל כיהן בעבר בתפקיד נשיא הארגון העולמי של חוקרים במגזר השלישי וכן שימש יועץ למוסדות האו"ם בפיתוח תוכניות במדינות שונות בעולם; פרופ רנה בקרס מאוניברסיטת VU  באמסטרדם שמתמחה בהיבטים חברתיים של פילנתרופיה ושמחקריו בתחום זכו לתהודה רבה בעולם; וד"ר ג'ף סלומון, נשיא הקרן ע"ש אנדראה וצרלס ברונפמן אשר בנוסף לתפקיד זה עוסק במחקר על התמורות בפילנתרופיה היהודית.

המרכז לחקר הפילנתרופיה בישראל, המתמחה בחקר הפילנתרופיה הישראלית והיהודית, נוסד על ידי ג'וינט ישראל ובית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית באוניברסיטה העברית. המרכז עוסק במגוון תחומים כגון התמורות בפילנתרופיה הישראלית, המעבר מהפילנתרופיה המסורתית לפילנתרופיה החדשה,יחסי הפילנתרופיה והממשלה, מידת האפקטיביות של התרומות, עמדות הציבור הישראלי כלפי הפילנתרופיה ופילנתרופיה גלובלית חוצת גבולות. בנוסף, החל המרכז בשנה האחרונה לחקור את תחום השותפויות הבין-מגזריות הכוללות את הממשלה, הפילנתרופיה וארגוני החברה האזרחית.

הכנס ייערך ביום חמישי 23 במאי בין השעות 08:30 ל-15:30 באולם הסנאט בקמפוס הר הצופים של האוניברסיטה העברית בירושלים.

תאריך
יום ה', 23 במאי, 2013 - 08:30