מענק בסך 20 מליון ש"ח ניתן לאוניברסיטה העברית, האקדמיה לעיצוב ואמנות בצלאל ומכללת עזריאלי להקמת מרכז יזמות וחדשנות בירושלים | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

הישג מרשים לאקדמיה הירושלמית: האוניברסיטה העברית בירושלים יחד עם בצלצל ומכללת עזריאלי זכו במענק של המועצה להשכלה גבוהה בסך 20 מיליון ש"ח להקמת מרכז יזמות וחדשנות בירושלים
06/11/2018

מאגד אימפקט הירושלמי, בהובלת האוניברסיטה העברית ובשיתוף מכללת עזריאלי ואקדמיית בצלאל, זכה במקום הראשון בקול הקורא התחרותי של המועצה להשכלה גבוהה להקמת מרכז יזמות ולשנות אוניברסיטאי. המרכז שיוקם יתכלל את הפעילות היזמית של אוכלוסיית הסטודנטים והחוקרים במוסדות הללו, ויהווה לב פועם של החדשנות העירונית בירושלים.

ישי פרנקל, סגן נשיא ומנכ"ל האוניברסיטה העברית, מסר בעקבות הזכייה כי: "אנחנו שמחים על הזכייה, בזכות עבודת צוות מרשימה עם ראשי בצלאל ועזריאלי וצוות בראשות ד"ר אמנון דקל ואיילת כהן, אנחנו נטמיע תפיסה חדשנית ומתקדמת של נושא היזמות באוניברסיטה העברית ובמוסדות האקדמיים המובילים בעיר ירושלים בזמן הקרוב. כל סטודנט כל איש סגל הוא יזם."

ד"ר אמנון דקל שעומד בראש מרכז יזמות HUJI.Innovate, בירך גם כן: "אנחנו שמחים ונרגשים על ההכרה והערכה של הוות"ת. המענק יהווה חיזוק משמעותי בתהליך אסטרטגי של מוסדות מאגד JLM-Impact (האוניברסיטה העברית, האקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל ומכללת עזריאלי להנדסה) להפיכת חדשנות ויזמות לחלק בלתי נפרד מחיי היומיום במוסדות בקרב הסטודנטים והחוקרים והפיכתם ליזמים ובהקמת מיזמים משמעותיים וברי -קיימא."

פרופ׳ רוזה אזהרי, נשיאת עזריאלי - מכללה אקדמית להנדסה: ״המאגד המשותף יהווה פלטפורמה לקידום מגוון האוכלוסיות בעיר ירושלים, ולצמיחה חברתית וכלכלית של העיר״.

ד"ר יובל קרניאל, רקטור האקדמיה בצלאל: "אנחנו גאים ושמחים על הזכייה החשובה ולהיות שותפים עם המוסדות המובילים בירושלים בהזדמנות הנפלאה לחולל שינוי בתרבות היזמות בעיר ובחברה הישראלית. השילוב של יצירתיות, חדשנות ויזמות יחד עם בצלאל טומן בחובו פוטנציאל אדיר לצמיחה ושגשוג של ירושלים והחברה הישראלית כולה".