ברכות חמות לפרופ' איתמר גתי על זכייתו בפרס מפעל הפיס למדעים ומחקר ע"ש לנדאו לשנת 2018 בתחום חקר החינוך. | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

04/11/2018

ברכות חמות לפרופ' איתמר גתי על זכייתו בפרס מפעל הפיס למדעים ומחקר ע"ש לנדאו לשנת 2018 בתחום חקר החינוך.

זהו ביטוי נוסף להערכה הרבה לתרומתו המדעית הנהדרת, ולהצלחתו בתרגום התיאוריה לפיתוח יישומים מגוונים שתורמים תרומה מכרעת בסיוע בבחירת מקצוע, בייעוץ חינוכי, בצמצום נשירה ובהיבטים נוספים של החינוך האקדמי.

יישר כוח!

מנימוקי ועדת הפרס:

חוקר פורה ויצירתי ומנהיג מוביל מוכר בארץ ובעולם בתחום ייעוץ קריירה למתבגרים ובוגרים צעירים, המשלב בעבודתו תאוריה, מחקר ויישום. מחקריו הרבים התמקדו בצעירים מתרבויות שונות ובשלבים התפתחותיים שונים ופורסמו בכתבי עת מובילים בתחום הייעוץ והקריירה. פרופ' גתי פרסם 125 מאמרים ו-16 פרקים המצוטטים באופן נרחב על ידי חוקרים מרחבי העולם. הכשיר דורות של חוקרים ויועצים חינוכיים לתהליכי ייעוץ מבוססי מחקר וזכה במספר מרשים של מענקי מחקר רבים כולל  10 מענקים של הקרן הלאומית למדע  ו-5 מענקים של המדען הראשי במשרד החינוך.

לתרומתו המחקרית של פרופ' גתי יישומים לחיי היום-יום - פיתח אתר אינטרנטי שנעשה בו שימוש נרחב ומסייע לצעירים בקבלת החלטות. הכלים שפיתח תורגמו לשפות רבות ומאפשרים איתור המקורות לקשיים בבחירת קריירה/לימודים ובדיקת אופן ההתמודדות עימם. הכלים  מאפשרים גם איתור סטודנטים בסיכון לנשירה לפני תחילת לימודיהם ופיתוח התערבות ממוקדת להעצמתם כדי לצמצם את היקף הנשירה. פרופ' גתי זכה בפרסים רבים כולל פרס מאגודת הפסיכולוגים האמריקאית ובפרס קיי לחדשנות שמבטאים את ההכרה בישראל ובעולם בחדשנותו ובעשייתו הפורה.