הפקולטה למשפטים של האוני' העברית דורגה במקום ה-28 בעולם במדד ההשכלה הגבוהה של "טיימס" והיא הראשונה בישראל | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

הדירוג במדד "טיימס" מצטרף לדירוג "שנגחאי" שממצבים את האוניברסיטה העברית כמוסד המוביל ללימודי משפטים בישראל. דיקן הפקולטה למשפטים באוני' העברית, פרופ' מיכאיל קרייני: " ההוראה והמחקר באוניברסיטה פורחים וההצלחה ניכרת"
31/10/2018

האוניברסיטה העברית שוב מוכיחה שהיא אחת האוניברסיטאות הטובות בעולם - דורגה השנה במקום ה-28 בעולם בלימודי משפטים במדד ההשכלה הגבוהה של השבועון Times Higher Education, בכך, הפקולטה מדורגת במקום הראשון בתחום המשפטים בישראל.

מדובר בזינוק משמעותי של האוניברסיטה בתחום זה ביחס לאשתקד, אז דורגה במקום 59 ברשימה. כמו כן, האוניברסיטה העברית היא המוסד האקדמי היחיד בישראל שנמצא בין 100 המקומות הראשונים בקטגוריה זו.

דיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית, פרופ' מיכאיל קרייני, התייחס להישג ואמר כי "בזכות העבודה המסורה של כלל קהיליית הפקולטה למשפטים, שכוללת את הסגל האקדמי והמנהלי, בוגרים, תלמידיה ותלמידי המחקר, ההוראה והמחקר פורחים וההצלחה ניכרת. הסוגיות המשפטיות היום גם באקדמיה וגם בעולם העסקי מורכבות, ולכן חשוב לסטודנטים ללמוד בפקולטה המובילה בישראל".

מדי שנה, THE ("טיימס") מפרסם דירוג של אוניברסיטאות ופקולטות מובילות בתחומן בעולם. מדד זה מעניק ציונים לפי כמה פרמטרים, ובהם איכות ההוראה וסביבת הלמידה, נפח המחקר ופרסומים בינלאומיים, ציטוטים בינלאומיים של מחקרים אקדמיים, ותשקיף בינלאומי. משקל משמעותי ניתן גם למוניטין הבינלאומי של המוסד. המדדים הגבוהים ביותר של הפקולטה היו בקטגוריות הציטוטים (76 נקודות) ובקטגוריות המחקר (75.5 נקודות).

מדד ההשכלה הגבוהה של שבועון "טיימס" נחשב למדד האוניברסיטאות החשוב בעולם, יחד עם מדד "שנגחאי" של אוניברסיטת ג׳יאטונג הסינית ודירוג QS הנעשה על ידי החברה הבינלאומית Quacquarelli Symonds‏. בחודש יולי השנה, פורסם מדד "שנגחאי" העולמי לפקולטות ללימודי משפטים, גם בו דורגה האוניברסיטה העברית במקום ראשון בין האוניברסיטאות בישראל ובמקום ה-35 בעולם.

לדירוג המלא של כל האוניברסיטאות בעולם ובישראל לחצו כאן.

הפקולטה למשפטים של האוני' העברית  דורגה במקום ה-28 בעולם במדד ההשכלה הגבוהה של "טיימס" והיא הראשונה בישראל