סטודנטים, תנשמו עמוק: אלה המדיטציות שירגיעו אתכם | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

סטודנטים, תנשמו עמוק: אלה המדיטציות שירגיעו אתכם

04/06/2018

הבודהיזם הטיבטי מגיע לאוניברסיטה העברית: בין ה-10.6 ועד ל-12.6 תיערך סדנת מדיטציה* בקמפוס הר הצופים, שתתפרס על פני שלושה ימים בה יתנסו המשתתפים ב"מדיטציית שלווה ומדיטציה חוקרת", על ידי אחד המורים המובילים והמרתקים ביותר בעולם בתחום הבודהיזם הטיבטי, דזונגסר קיינטסה רינפוצ'ה.

המפגשים יתקיימו בימים אלה בין השעות 16:15 ל-18:15, והם מיועדים להתנסות חוויתית והעשרה אקדמית עבור תלמידי החוגים ללימודי אסיה ומדע הדתות, אך פתוחות לקהילת האוניברסיטה בכללותה.

רינפוצ'ה (תואר טיבטי המקביל לאדמו"ר) קיבל את הכשרתו הדתית ממיטב מורי הדור, ורכש גם השכלה אקדמית בדת השוואתית באוניברסיטת לונדון. במהלך חייו יצר גם מספר סרטים מוכרים כבמאי ונחשב לסופר מוערך. הוא יגיע בחודש הבא בפעם הראשונה בחייו לישראל ויהיה אורח הכבוד של המדור ללימודי הודו ואינדונזיה בחוג ללימודי אסיה ושל החוג למדע הדתות.

החלטתו להגיע לקמפוס הירושלמי קשורה לאמונתו כי האוניברסיטה העברית הינה אחת ממוסדות ההשכלה החשובים ביותר במזרח התיכון. ביקורו, מתכונן כשלב הראשון בדרך לכינון יחסים הדוקים בין האוניברסיטה לקרן שלו, שתומכת בפעילויות אקדמיות ברחבי העולם (בין היתר באוניברסיטאות ברקלי, לונדון והמבורג).

ביום השני לסדנה, בשעה 18:30, יוקרן אחד מסרטיו עטור הפרסים Hema Hema (2016), באודיטוריום 100 שבבניין לתלמידי חו"ל ע"ש רוטברג. הסרט אינו מתאים לילדים ובני נוער מתחת לגיל 16. בסיום הסרט, יגיע רינפוצ'ה לשיחה קצרה אודותיו.

ביום שלישי בבוקר, בין השעות 10:15 ל-12:15 תתקיים הרצאה ציבורית פתוחה באודיטוריום בניין מנדל תחת הכותרת "מה הופך אותך (לא) בודהיסט." כותרת ההרצאה הינה גם הותרת של ספרו שיוצא לאור כעת בתרגום עברי. בעוד סדנת המדיטציה פתוחה רק בפני תלמידי האוניברסיטה וחברי הסגל שלה, הרצאה והקרנת הסרט פתוחים לכל מי שמעוניין.

* סדנת המדיטציה מחייבת רישום מראש והתחייבות להגיע לשלוש הפגישות!

סטודנטים, תנשמו עמוק: אלה המדיטציות שירגיעו אתכם