הישג מרשים לאוניברסיטה העברית: שלוש זוכות בפרס א.מ.ת לשנת 2018 | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

הישג מרשים לאוניברסיטה העברית: שלוש זוכות בפרס א.מ.ת לשנת 2018

03/06/2018

פרופ' חנה אנגלברג-קולקה ופרופ' אפרת לוי-להד מביה"ס לרפואה, ופרופ' אווה אילוז מהפקולטה למדעי החברה – שלושתן מהאוניברסיטה העברית – התבשרו השבוע על זכייתן בפרס א.מ.ת לשנת תשע"ח. מיכל רובנר, זוכה נוספת בפרס, קיבלה לפני עשור תואר דוקטור לשם כבוד מהאוניברסיטה העברית.

פרופ' חנה אנגלברג-קולקה מהמחלקה למיקרוביולוגיה ולגנטיקה מולקולרית בבית הספר לרפואה היא זוכת פרס א.מ.ת בתחום הכימיה. חנה היא ממייסדות תחום המיקרוביולוגיה בישראל. בין היתר, היא גילתה את ההפטידים, חלבונים שגורמים להתאבדותם של חיידקים, ואשר ייצור מלאכותי שלהם עשוי לשמש תחליף יעיל לאנטיביוטיקה.

פרופ' אפרת לוי להד מנהלת המכון הגנטי בבית החולים שערי צדק, היא זוכת פרס א.מ.ת בתחום הגנטיקה. אפרת היא חוקרת פורצת-דרך בתחום הגנטיקה של סרטן השד והשחלה ושל מחלות אנדוקריניות והיא פיתחה שיטות חדשניות לייעוץ גנטי.

פרופ' אוה אילוז מהמחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה שבפקולטה למדעי החברה, היא זוכת פרס א.מ.ת בתחום הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה. אוה היא אחת המייסדות של התכנית ללימודי תרבות באוניברסיטה וכיהנה כנשיאת בצלאל. כסוציולוגית בעלת שם עולמי היא פיתחה תובנות ייחודיות בהבנה היבטים של ההשפעה של תקשורת המונים על עולם הרגשות של הפרט, והשפעתו של הקפיטליזם על התקשורת התרבותית ועל תרבות הרגש.

מיכל רוֹבנר היא זוכת פרס א.מ.ת בתחום הצילום. רובנר נחשבת לאמנית הישראלית הנודעת והמצליחה ביותר מאז ומעולם. "מקום I", עבודתה הראשונה בסדרת "מקום" שהוצגה בניו יורק ואחר כך באנגליה, היא היצירה היקרה ביותר שנמכרה על ידי אמן ישראלי, בחייו או לאחר מותו. הדפסי תצלומים של רובנר (מתוך סדרות של כמה עותקים) נמכרו בשנים האחרונות בכ-50-60 אלף דולר.

פרס א.מ.ת (אמנות, מדע, תרבות) הוא פרס שניתן מאז שנת 2002 מדי שנה בחסותו של ראש הממשלה בחמישה תחומים: תרבות ואמנות, מדעים מדויקים, מדעי החיים, מדעי הרוח, ומדעי החברה. הוא ניתן על הצטיינות והישגים אקדמיים או מקצועיים בעלי השפעה מרחיקת לכת ותרומה מיוחדת לחברה.

גאווה גדולה!

הישג מרשים לאוניברסיטה העברית: שלוש זוכות בפרס א.מ.ת לשנת 2018