זוכי פרס וולף היוקרתי מגיעים להרצות באוניברסיטה העברית | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

זוכי פרס וולף היוקרתי מגיעים להרצות באוניברסיטה העברית

פרופ' צ'רלס בנט ופרופ' ז'יל ברסר, מראשוני תחום הטכנולוגיה הקוונטית, יתייצבו ביום חמישי במשכן הכנסת לטקס ממלכתי שיתקיים לרגל קבלת הפרס, ויום קודם לכן יבקרו באוניברסיטה העברית בירושלים כדי להרצות על תחומי מחקריהם פורצי הדרך
31/05/2018

במרכז לאינפורמציה קוונטית התקיים אתמול (יום ד') יום העיון "BB2018" לרגל זכייתם של פרופ' צ'רלס בנט ופרופ' ז'יל ברסר בפרס וולף בפיזיקה. הפרס יוענק להם בטקס ממלכתי שיתקיים היום (ה') בכנסת ע"י נשיא המדינה ראובן ריבלין ויו"ר קרן וולף השר נפתלי בנט.

תחום האינפורמציה הקוונטית מוביל כיום לבנייתם של המחשבים הקוונטיים הראשונים, שביכולתם לפתור בקלות בעיות שקשות במיוחד, אפילו למחשבי-על בני זמנינו, וכן לשפר את אבטחת המידע ברשתות תקשורת קרקעיות ובלוויינים.

רק אתמול התבטא ראש הממשלה בנימין נתניהו והדגיש את חשיבות תחום הטכנולוגיה הקוונטית, וקבע כי ישראל תתמקד בשנים הקרובות בתחום זה כדי להעצים את ביטחון ישראל. "אנחנו מדברים היום על קידומה של ישראל כגורם עולמי בחישוב קוונטים, תזכרו את המונח הזה", אמר בכנס שרי מדע בין-לאומי בירושלים.

אחת מתרומותיהן החשובות ביותר של שני זוכי פרס וולף בפיזיקה היא הצעת פרוטוקול ההצפנה הקוונטית "BB84" העומד בבסיס האבטחה של רשתות אלה. במהלך האירוע במרכז לאינפורמציה קוונטית באוניברסיטה צפויים פרופ' בנט ופרופ' ברסר לשאת דברים בנושא ולהסביר על תחומי מחקרם. בנט ידבר על ההתאמה החסרה לכאורה בין מספר עקרונות פיסיקליים והחוויה האנושית, וברסר ירצה על קשרים בין הדרך שאיינשטיין הבין את תורת הקוונטים והאפשרות לקיומם של עולמות מרובים.

המרכז לאינפורמציה קוונטית של האוניברסיטה העברית בירושלים נוסד בשנת 2011, ומאגד בתוכו מעל 20 חוקרים המגיעים, מטבע נושא המחקר הרב תחומי, ממגוון מחלקות האוניברסיטה; פיסיקה עיונית ויישומית, מדעי המחשב, כימיה, מתמטיקה ופילוסופיה של המדע.

זוכי פרס וולף היוקרתי מגיעים להרצות באוניברסיטה העברית