כנס ארגון מודל האו"ם בישראל באוניברסיטה העברית | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

כנס ארגון מודל האו"ם בישראל באוניברסיטה העברית

16/04/2018

כ- 025 סטודנטים מ- 13 מוסדות אקדמיים בכל הארץ השתתפו ביום ראשון האחרון, 8.4.18 , בכינוס ארצי של ארגון מודל האו"ם בישראל (IMUNA) באוניברסיטה העברית. הסטודנטים, לבושים בחליפות, דימו בכינוס את פעילות האו"ם, חיפשו  פתרונות לסוגיות בינלאומיות בוערות ותרגלו כלים של משא ומתן, דיבור מול קהל, מחקר ובניית מדיניות. מטרת הארגון היא להכשיר את דור הדיפלומטים והמנהיגים הבא של ישראל.

בכנס נשאו דברים ד"ר יוהנס שטראסר מנהל יחידת התרבות בשגרירות אוסטריה, מזכ"לית הכנס הגב' אילת אביב וג'ריאס אליאס סגן נשיא ארגון מודל האו"ם בישראל.

לאחר מכן התחלקו הסטודנטים  לוועדות שעסקו במציאת פתרונות לנושאים מגוונים העומדים על סדר היום העולמי כגון: זכויות האדם בצפון קוריאה, קולוניזציה של החלל, הגדילה בשוק המטבעות הדיגיטליים וכן התקיימה ועדה היסטורית מיוחדת שעסקה במלחמת האזרחים האמריקאית.

הכינוס בהר הצופים הוא הכנס החמישי מתוך שישה של ארגון מודל האו"ם בישראל לשנה אקדמית זו. את הכנס הפיק מועדון מודל האו"ם של האוניברסיטת העברית (HUJIMUN). זו השנה השנייה ברציפות בה מארח HUJIMUN כנס של הארגון.

בנוסף לכנסים, במהלך השנה הסטודנטים של ארגון מודל האו"ם בישראל משתתפים במפגשי הכשרה שבועיים, סדנאות העשרה בהנחית דיפלומטים בכירים, משלחות למדינות שונות ופרויקטים שונים בשיתוף משרד החוץ, שגרירויות זרות וכנסת ישראל.

דברי מזכ"לית הכנס ויושבת ראש מועדון מודל האו"ם באוניברסיטה העברית אילת אביב: לאחר יותר מחצי שנה של הכנות, הכנס השנתי של מועדון מודל האו"ם של האוניברסיטה העברית עמד בכל הציפיות ואף מעבר לכך. אנו רוצים להודות למכון דיוויס, ארגון מודל האו"ם בישראל ולאוניברסיטה העברית, לכל מי שעמל וטרח בהכנתו ולמשתתפים בכנס שהבטיחו את הצלחתו.

דברי נשיא ארגון מודל האו"ם בישראל גבריאל בן חיים: המטרה שלנו כארגון היא לבנות פלטפורמה שתאפשר למנהיגים פוטנציאלים מכל קצוות החברה הישראלית ללמוד ולהתנסות בידע ובכלים הרלוונטיים בכדי שיוכלו להוביל ולהשפיע לא רק בעוד 20-30 שנה, אלא כבר מהיום.  הכנסים מאפשרים להם הזדמנות לתרגל באופן מעשי את מה שלמדו לאורך השנה, להכיר מאות צעירים מובילים מכל רחבי הארץ והעולם ולנסות ייחד למצוא פתרונות יצירתיים לבעיות מורכבות העומדות על סדר היום העולמי. אנו מאמינים כי ההשקעה הטובה ביותר שחברה יכולה לעשות היא בצעירים שלה. לא רק מכיוון ש"צעירים הם המנהיגים של המחר" אלא כי צעירים יכולים להיות מנהיגים כבר היום.

כנס ארגון מודל האו"ם בישראל באוניברסיטה העברית