ברכות לפרופ' סרג'יו הרט, חתן פרס ישראל בתחום הכלכלה והסטטיסטיקה. | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

ברכות לפרופ' סרג'יו הרט, חתן פרס ישראל בתחום הכלכלה והסטטיסטיקה.

15/02/2018
ברכות חמות לפרופ' סרג'יו הרט, חתן פרס ישראל בתחום חקר הכלכלה והסטטיסטיקה.
הפרס ניתן לפרופ' הרט על עבודתו בתחום תורת המשחקים, על השלכותיה המקיפות בתחומי הכלכלה.

מנימוקי הוועדה:

"פרופ׳ סרג׳יו הרט מהמחלקה לכלכלה והמחלקה למתמטיקה באוניברסיטה העברית הוא מבכירי הכלכלנים בארץ ובעולם. פרופ' הרט כיהן כנשיא האגודה העולמית לתורת המשחקים והוא חבר האקדמיות למדעים של ישראל, אירופה וארצות הברית.
פרופ׳ הרט עוסק בתחום תורת המשחקים על השלכותיה המקיפות בתחומי הכלכלה השונים. בין היתר, יש לו תרומה חשובה בהבנת ההתכנסות לשווי משקל בשוק, הערך של שחקן במשחק, כיצד נוצרים קרטלים בשווקים ובפיתוח מדדי סיכון אוביקטיביים. בשנים האחרונות מחקריו עוסקים בעיצוב מנגנונים כגון מכרזים, להם חשיבות בסחר מקוון. פרופ׳ הרט הקים את המרכז לחקר הרציונליות באוניברסיטה העברית בשנת 1991 ועמד בראשו. בהנהגתו הפך המרכז לייחודי ומוביל בעולם בחקר תורת המשחקים על השלכותיה במגוון רב של תחומים כגון כלכלה, סטטיסטיקה, פסיכולוגיה, משפטים, ביולוגיה, פילוסופיה ועוד."

גאווה גדולה!
ברכות לפרופ' סרג'יו הרט, חתן פרס ישראל בתחום הכלכלה והסטטיסטיקה.