מושב פתיחה מיוחד נערך עבור פרופ' יעקב קטן בכנס השנתי של העמותה הישראלית למחלות צמחים | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

11/02/2018

השבוע נערך הכנס השנתי של העמותה הישראלית למחלות צמחים (5-6 בפברואר במכון וולקני). הכנס כלל מושב פתיחה מיוחד לכבודו של פרופ' יעקב קטן, חתן פרס ישראל בחקר מדעי הסביבה והחקלאות.

פרופ' קטן, חבר המחלקה למחלות צמחים ומיקרוביולוגיה בפקולטה, נמנה בין מייסדי העמותה וחבר מאד פעיל בה. במהלך פעילותו תרם תרומה אדירה לחקלאות בישראל ובעולם, בעיקר ע"י מחקר פורץ דרך על מחלות קרקע (מחלות שורש) ופיתוח שיטת הסולאריזציה לחיטוי קרקע. מדובר בשיטה יעילה וידידותית לסביבה להתמודדות עם מחלות קרקע שמיושמת בהצלחה רבה בישראל ובמקומות רבים בעולם. פרופ' קטן גם תרם רבות למחקר החקלאי בישראל בכך שהעמיד דור חוקרים שממשיכים את דרכו הן באקדמיה והן בתעשייה החקלאית.

מושב הפתיחה של הכנס הוקדש למחלות קרקע, וכלל ברכות, הרצאה של יעקב קטן בנושא "פתוגנים של קרקע ושורש: היבטים של הדברה משולבת", והרצאות של מספר חוקרים שהונחו ע"י יעקב בדוקטורט שלהם.

לאתר העמותה לחצו כאן.