ברכות לפרופ' יצחק חן על בחירתו לכהן כראש המכון ללימודים מתקדמים. | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

ברכות לפרופ' יצחק חן על בחירתו לכהן כראש המכון ללימודים מתקדמים.

04/02/2018

על פי המלצת ועדת איתור, אשר הוקמה ע"י האוניברסיטה ויד הנדיב, נבחר פרופ' יצחק חן לכהן כראש המכון ללימודים מתקדמים של האוניברסיטה העברית החל מחודש יוני 2018.

פרופ' חן סיים בהצטיינות תואר ראשון בפסיכולוגיה והיסטוריה כללית ותואר שני בהיסטוריה כללית, שניהם מהאוניברסיטה העברית. בשנת 1994 סיים את לימודי הדוקטורט בהיסטוריה של ימי הביניים באוניברסיטת קיימברידג' בבריטניה והמשיך לפוסט דוקטורט כשזכה במלגות מטעם קרן וולפסון ויד הנדיב. פרופ' חן שימש כחבר סגל בחוג להיסטוריה כללית באוניברסיטת חיפה ולאחר כמה שנים מונה לפרופסור מן המנין במחלקה להיסטוריה כללית באוניברסיטת בן גוריון בנגב.

פרופ' חן זכה בפרסים רבים,  בהם פרס יעקב טלמון  (1988),  פרס יד בן צבי למחקר חדשני  (1996)

ופרס הרקטור למחקר יוצא דופן במדעי הרוח מאוניברסיטת בן גוריון בנגב (2006).

נאחל לו הצלחה רבה בתפקיד.

ונודה לפרופ' מיכל ליניאל, שמילאה היטב תפקיד זה בחמש וחצי השנים האחרונות.

ברכות לפרופ' יצחק חן על בחירתו לכהן כראש המכון ללימודים מתקדמים.