ברכות למכון שמעון דובנוב להיסטוריה ותרבות יהודית בליפציג על קבלתו לרשת מכוני לייבניץ | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

07/12/2017

מכון שמעון דובנוב להיסטוריה ותרבות יהודית בליפציג התקבל ביום חמישי לפני כשבוע (30.11.2017) לרשת מכוני לייבניץ.

המכון מונה כעשרים וחמישה חוקרים ועומד בזיקה לאוניברסיטת ליפציג. הוא הוקם במדינת סאכסוניה לאחר איחוד גרמניה, ועוסק מתוך פרספקטיבה כלל אירופית בחקר ההיסטוריה והתרבות היהודית במודרנה.
בתקופת הקמתו ובמשך עשור ומחצה הוא נוהל על ידי פרופ׳ דן דינר וכיום עומדת בראשו פרופ׳ יפעת וייס, חברת החוג להיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו.

רשת מכוני לייבניץ היא מרשתות המדע היוקרתיות והחזקות בגרמניה, ומאחדת תחת קורת גג אחת 91 מכונים ומוזיאונים בתחומי המדע השונים. קבלת מכון דובנוב (כעת: מכון לייבניץ להיסטוריה ותרבות יהודית – שמעון דובנוב) לרשת המכונים, כך ציין פרופ׳ מתיאס קליינר, נשיא רשת מכוני לייבניץ, מחזקת את מדעי הרוח במסגרת הרשת בכלל ואת המחקר בהיסטוריה ותרבות יהודית בה פרט, ואילו המינוי המשותף של המנהלת, פרופ' יפעת וייס, מהאוניברסיטה העברית בירושלים עם רשת מכוני לייבניץ, הוא עניין יוצא דופן המעצים את קשרינו הבינלאומיים.