אירוע לציון עשור לפרוייקט הסינגפורי של Create | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

אירוע לציון עשור לפרוייקט הסינגפורי של Create

03/12/2017

שני הסכמים חדשים נחתמו במהלך אירוע העשור להקמת הקמפוס לחקר טכנולוגיה בסינגפור ""CREATE. ההסכם הראשון מכיל חידוש הסכם הדוקטורט המשותף עם אוניברסיטת NUS והשני, הסכם דוקטורט משותף (חדש) עם ג'או-טונג. במעמד החתימה נכחו נשיא האוניברסיטה העברית, פרופסור אשר כהן וסגן הנשיא לבינלאומיות, פרופסור אורון שגריר.

פרוייקט CREATE  הוקם על ידי הקרן הלאומית למחקר NRF בכדי לצור שיתופי פעולה בין מוסדות מחקר מובילים בעולם. האוניברסיטה העברית לוקחת חלק בשיתופי הפעולה ומקיימת שתי קבוצות מחקר כשבכל אחת  ארבעה חוקרים. התמיכה בכל קבוצה מסתכמת בכמעל 50 מליון דולר לאורך העשור האחרון.

בפרוייקט משתתפות קבוצה קטנה של אוניברסיטאות נבחרות- חוץ מהאוניברסיטה העברית, לוקחים חלק בפרוייקט, אוניברסיטת מינכן (TUM), המכון הטכנולוגי של ציריך (ETH) וכן מוסדות בולטים נוספים כמו המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT) ואוניברסיטת קיימברידג'.

אירוע לציון עשור לפרוייקט הסינגפורי של Create