שיתוף פעולה גרמני-ישראלי בפיתוח ומחקר (R&D) של אבטחת מידע בסייבר יוצא לדרך באוניברסיטה העברית | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

08/11/2017
יוזמה חדשה לשיתוף פעולה בתחום אבטחת המידע בסייבר בין סטודנטים מהאוניברסיטה העברית לסטודנטים מארגון פארונהופר הגרמני, הארגון הגדול ביותר באירופה למחקר יישומי ומוכוון תעשייה, יצאה לדרך בשבוע שעבר. זהו שיתוף פעולה ראשון מסוגו בין סטודנטים מצטיינים למדעי המחשב מהאוניברסיטה העברית לבין כישרונות מובילים בתחום הסייבר בגרמניה, המתאפשר הודות למרכז החדשנות הבינלאומי בתחום אבטחת המידע במרחב הקיברנטי (סייבר) שהוקם לפני כשנתיים באוניברסיטה העברית, בשיתוף מטה הסייבר הלאומי במשרד ראש הממשלה וארגון פראונהופר.

הסטודנטים יעבדו במשותף על פרויקטים מתקדמים בתחום הcybersecurity  בתחומים כמו טכנולוגיות רשת, תשתיות אינטרנט ואבטחת תוכנה. הפרויקט צפוי להאיץ את הפיתוח של רעיונות טכנולוגיים חדשים בתחום אבטחת המידע באינטרנט, תוך חיבור צעירים יזמים וסטודנטים עם חוקרים, יועצים ולקוחות פוטנציאליים.

"התקפות בסייבר מהוות איום מתמיד על גופים מדינתיים ופיננסיים, כמו גם על כל אחד ואחת מאיתנו״, אמר פרופ׳ דני דולב, ראש מרכז הסייבר הלאומי באוניברסיטה העברית. ״כפי שמוכח מדי יום ביומו, תשתית התקשורת של האינטרנט, והשירותים הרבים שנשענים עליה, פגיעים ביותר להתקפות כאלה. באוניברסיטה מתקיים מחקר ענף על היבטים שונים של הגנה בסייבר, ובכללם הגנה על מנגנון ניתוב המידע באינטרנט, חישוב בענן, ביטקוין, רשת החשמל החכמה, ועוד. שיתוף הפעולה עם ארגון פראונהופר מעמיק את המחקר בנושאים אלה ומאפשר שיתופי פעולה עם התעשייה והמוחות הצעירים של שתי המדינות לטובת יצירת כלים חדשים להתמודדות עם תקיפות בסייבר״.

״הקמת מרכז הפרויקטים המשותף עם פראונהופר מהווה הצבעת אמון של גרמניה בישראל, מוקד חדשנות עולמי בתחום הסייבר ובמצוינות המדעית של האוניברסיטה העברית בתחום הסייבר״, הוסיף ראש ביה״ס להנדסה ומדעי המחשב באוניברסיטה העברית, פרופ׳ יאיר וייס.