תכנית לימודים חדשה בנושא יהדות המזרח וספרד תפתח השנה באוניברסיטה העברית | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

תכנית לימודים חדשה בנושא יהדות המזרח וספרד תפתח השנה באוניברסיטה העברית

30/07/2017

תכנית לימודים חדשה לתואר שני בלימודי יהדות המזרח וספרד  תיפתח בשנת הלימודים תשע"ח באוניברסיטה העברית  במסגרת החוג להיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו.

מטרת התכנית היא להכשיר תלמידים מתקדמים לקראת מחקר מעמיק בתרבות, בהיסטוריה ובמורשת של יהדות ספרד והמזרח לאורך הדורות.

מדובר בתכנית רב תחומית הכוללת התמחויות בדיסציפלינות שונות: היסטוריה, ספרות, לשון ושפה, פילוסופיה, הלכה, אמנות, פולקלור והיבטים סוציולוגיים ואנתרופולוגיים של יהודי ספרד והמזרח.

משתתפי התכנית ילמדו בין היתר קורסים שיעסקו בסוגיות מרכזיות בהיסטוריה ובזהות של יהדות ספרד והמזרח, בהבדלי התפיסה של גלגולי נשמות בין מזרח למערב, על שואת היהודים הספרדיים ועוד.

התלמידים גם ייצאו לסיורים במוקדי ההתיישבות המרכזיים של יהודי המזרח בארץ (ירושלים שבין החומות, השכונות שמחוץ לחומות, טבריה וצפת) ויוכלו לרכוש שפה יהודית  שהייתה בשימוש יהודי המזרח, כגון ערבית-יהודית , לאדינו או ארמית-יהודית.

פרופ' מרים פרנקל, המתמחה בהיסטוריה ובתרבות של יהודי המזרח בימי הביניים אמרה על מסלול הלימודים החדש: "בימים אלה נשמעת ביתר שאת בציבוריות הישראלית הדרישה הלגיטימית להעניק להיסטוריה של יהודי המזרח את המקום הראוי לה, הן במחקר האקדמי והן במערכת החינוך. תכנית הלימודים החדשה מבקשת להרים את הכפפה ומציעה מסלול לימודים הממוקד כולו בנושא יהדות ספרד והמזרח, אך נלמד גם בהקשר הרחב יותר של ההיסטוריה היהודית והעולמית. אנו מקווים שתכנית זו תהיה צעד מכונן שיכשיר חוקרים ומורים מצוינים, אשר ישכילו למלא את החסר הניכר בתחום זה ולהפוך אותו לשדה מחקר עצמאי, פורה ומעניין".

לפרטים נוספים לחצו כאן.

תכנית לימודים חדשה בנושא יהדות המזרח וספרד תפתח השנה באוניברסיטה העברית