האקדמיה נפגשת עם נשיא המדינה | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

18/06/2017

האקדמיה נפגשת עם נשיא המדינה

משלחת דיקנים מהאוניברסיטאות המובילות בארצות-הברית וקנדה, הגיעה בתחילת השבוע לסדנת עבודה משותפת בפקולטה למדעי החברה באוניברסיטה העברית . במסגרת הסדנה שכותרתה "יחסי אוניברסיטה-עיר" נפגשה המשלחת אתמול, עם נשיא המדינה.

הנשיא התייחס במפגש לייחודיותה וגיוונה של החברה הישראלית והדגיש את מקומה של האקדמיה כמקום המפגש הראשון של כלל החברה הישראלית וכי יש להמשיך ולחזקה תוך שימת דגש על פתיחתה גם לקהלים נוספים.

בין השאר עלו במפגש שאלות קשרי הגומלין, האתגרים והמאפיינים ביחסי עיר-אוניברסיטה, בירושלים בפרט וברחבי העולם בכלל. הדיקנים שיתפו  באתגרים העומדים בפניהם בניהול אוניברסיטה במאה ה-21 והקשיים בהכנת הסטודנטים להיות אזרחי העולם החדש.

נשיא האוניברסיטה היוצא, הפרופ' מנחם בן ששון, נכח במפגש יחד עם פרופ' ורד סרוסי ויניצקי, לשעבר דיקנית הפקולטה למדעי החברה, ופרופ' תמיר שפר, דיקן הפקולטה למדעי החברה.

פרופ' שפר אמר במפגש כי נושא הסדנה נועד לבחון את תפקידן ואחריותן של האוניברסיטאות אל מול הערים המארחות אותן. חשיבות זאת מתחדדת שבעתיים בערים מורכבות חברתית ופוליטית, כמו העיר ירושלים. הנשיא ריבלין, כירושלמי ובעל שורשים עמוקים בעיר, מבין את המורכבות הייחודית ואת הצורך במתן פתרון ליחסים ולמתחים הקיימים בין קבוצות האוכלוסייה בעיר ירושלים. אנו מאמינים ומקווים שסדנא זו תהיה פתח לחשיבה חדשנית ולסיעור מוחות פורה ויצירתי .