זוכת האוסקר מרלי מטלין, במפגש ייחודי באוניברסיטה העברית | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

זוכת האוסקר מרלי מטלין, במפגש ייחודי באוניברסיטה העברית

20/06/2017

ביום שלישי 20.6.17 התקיים במרכז ללימודי מוגבלות בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית מפגש למידה ייחודי עם השחקנית החירשת הראשונה שזכתה באוסקר, מרלי מטלין. האירוע התקיים בסימן "אנשים עם מוגבלות במדיה"  בשיתוף ג'וינט ישראל וקרן משפחת רודרמן.

מרלי מטלין, היא שחקנית קולנוע יהודייה אמריקאית חירשת, זוכת פרס אוסקר לשחקנית הטובה ביותר על תפקידה בסרט "ילדים חורגים לאלוהים".

אנשים עם מוגבלויות מהווים 20% מהחברה, ציינה מטלין.  במפגש היא סיפרה  כי זכייתה בפרס האוסקר לפני שלושים שנה כשחקנית החירשת הראשונה בהוליווד, נתנה השראה לאנשים עם מוגבלויות ולאנשים חירשים בפרט כי הם מסוגלים לכל. לחברה שולחת מטלין מסר ברור: "במקום להסתכל מה אנחנו כאנשים עם מוגבלויות לא יכולים לעשות, אני אומרת להסתכל מה אנחנו  כן מסוגלים לעשות ואיך ניתן לשלב אותנו בכל תחומי החיים. כדי שנהיה חלק מהגוון האנושי צריך רק לתת לנו צ'אנס"

במפגש שעמד בסימן "אנשים עם מוגבלויות במדיה" השתתפו גם  פרופ' מימי אייזנשטדט, דיקנית בית- הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית באוניברסיטה העברית, אביטל סנדלר-לף, מנהלת מסד נכויות, ג'וינט ישראל וג'יי רודרמן, נשיא קרן משפחת רודרמן.

על "אנשים עם מוגבלות ותעשיית הקולנוע" הרצתה הגב' סלבה גרינברג, מבית הספר לקולנוע וטלויזיה באוניברסיטת תל אביב והרצאתה של הגב' רותי קנטור מהמחלקה לתקשורת חזותית ב"בצלאל" עסקה בשימושים בתקשורת חזותית הגורמים לשינוי תודעה.

זוכת האוסקר מרלי מטלין,  במפגש ייחודי באוניברסיטה העברית