שני חוקרים מהאוניברסיטה העברית זכו בפרס האוורד יוז (HHMI) היוקרתי | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

שני חוקרים מהאוניברסיטה העברית זכו בפרס האוורד יוז (HHMI) היוקרתי

11/05/2017

ברכות חמות לד"ר עידן עפרוני מהמכון למדעי הצמח וגנטיקה בפקולטה לחקלאות ולד"ר יוסי בוגנים מהמחלקה לביולוגיה מולקולרית וחקר הסרטן, אשר נכללו ברשימת 41 החוקרים לזכות במענק הבינלאומי היוקרתי מטעם המכון הרפואי האוורד יוז (HHMI) לחוקרים מבטיחים מחוץ לארה"ב.

המענק בשווי 650,000$, נועד לטפח מדענים מבטיחים בתחילת דרכם האקדמית בתחום הביו-רפואה ולהעניק להם חירות לסלול כיווני מחקר חדשים ולקדם פרויקטים יצירתיים. המדענים הזוכים נבחרו על ידי פאנל של מדענים בכירים מתוך 1,400 מועמדים, על סמך הישגיהם בעבר והפוטנציאל שלהם להצלחה משמעותית בעתיד.

דר' עפרוני, מהמכון למדעי הצמח וגנטיקה בפקולטה לחקלאות זכה בפרס על עבודתו בחקר רגנרציה ויצירת איברים חדשים אצל צמחים. "לצמחים יכולת אדירה לשרוד פציעות חמורות" הוא אומר, "אנחנו יודעים שהם עושים זאת על ידי יצירת אזורים שנקראים מריסטמות המכילות את תאי הגזע של הצמח אך מעט מאוד ידוע כיצד הם עושים זאת". בבסיס המחקר אנו מנסים להבין כיצד צמחים מצליחים לייצר מריסטמות ותאי גזע וכיצד ניתן לשלוט על היכולת הזו". "אני גאה מאוד להיות חלק מקבוצת החוקרים המצויינת הזו, ואין לי ספק שהתמיכה של קרן HHMI תעזור לי לקדם את המחקר שלי ואת תחום הרגנרציה של צמחים."

דר' בוגנים מהמחלקה לביולוגיה מולקולרית וחקר הסרטן באוניברסיטה העברית זכה בפרס על עבודתו בתחום חקר תאי הגזע להשתלות איברים. דר' בוגנים הצליח לפתח תאי גזע משובחים לשימוש בהשתלות איברים המצעידים את חקר הרפואה הרגנרטיבית צעד קדימה לקראת שימוש בפועל ומעניק תקווה לחולים הזקוקים לטיפול הכולל השתלה תאית.

בנוסף לחוקרים מהאוניברסיטה העברית, המענק ניתן לעוד 4 חוקרים ישראליים: פרופ' אסיה רולס מהפקולטה לרפואה בטכניון, ד"ר ערן אלינב, ד"ר שלו איצקוביץ ופרופ' עידו עמית ממכון ויצמן למדע.

האוניברסיטה העברית מברכת את החוקרים המבטיחים ומאחלת להם הצלחה רבה בהמשך דרכם המחקרית.

שני חוקרים מהאוניברסיטה העברית זכו בפרס האוורד יוז (HHMI) היוקרתי