ברכות לזוכים בפרס הרקטור לחוקרים מצטיינים | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

ברכות לזוכים בפרס הרקטור לחוקרים מצטיינים

23/02/2017

כמידי שנה, פרס הרקטור מוענק לחוקרים מצטיינים על הצטיינות במחקר, בהוראה ובהשתתפות פעילה בחייה האקדמיים של האוניברסיטה. להלן שמות הזוכים ונימוקי הועדה:

פרופ' אהוד גוטל, הפקולטה למשפטים

פרופ' גוטל הוא מהחוקרים הבולטים בישראל בתחום דיני הנזיקין ובתחום המשפט והכלכלה. עבודתו האקדמית מתבססת על יישום מדויק ומתוחכם של תובנות מתחום המשפט והכלכלה ומתחום הניתוח ההתנהגותי על סוגיות משפטיות השאובות ברובן מתחום המשפט האזרחי. מאמריו של גוטל מתפרסים בכתבי העת המובילים בעולם ועבודתו זוכה להערכה גבוהה מאד מצד עמיתיו ולמוניטין בינלאומי מצוין בגין איכות עבודתו וחשיבותה לתיאוריה של המשפט האזרחי. פרופ' גוטל הוא מורה מצטיין ואהוב על תלמידיו, אשר נבחר בשנתיים האחרונות בסקר שערכו תלמידי הפקולטה כמורה מצטיין. פרופ' גוטל גם ממלא תפקידים ציבוריים חשובים בעולם האקדמיה  באוניברסיטה העברית ומחוצה לה:  הוא מכהן כיו"ר ועדת לימודי תואר שלישי במרכז לרציונליות באוניברסיטה העברית וכנשיא האגודה הישראלית למשפט ולכלכלה.

פרופ' ברוך מאירסון, מכון רקח לפיסיקה, הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע

פרופ' מאירסון הוא אחד המרצים המצטיינים באוניברסיטה, ונבחר ע"י תלמידיו כמרצה מצטיין לאורך שנים רבות. מחקריו פורצי הדרך עוסקים בנושאים מגוונים בפיסיקה לא ליניארית וכביטוי לתרומתו הרבה לתחום נבחר פרופ' מאירסון ב2012 לעמית של החברה האמריקאית לפיסיקה. פרופ' מאירסון תורם רבות לאוניברסיטה בתפקידים ציבוריים, כגון ראש החוג לפיסיקה וראש המכון לפיסיקה. על הצטיינותו בהוראה, במחקר ובפעילות ציבורית מוענק לו פרס הרקטור. רבים מצטיינים בהוראה או במחקר. מעטים, ופרופ' מאירסון ביניהם, מצטיינים בשני התחומים גם יחד.

פרופ' אלכס סמורודניצקי, ביה"ס להנדסה ולמדעי המחשב ע"ש רחל וסלים בנין, הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע

פרופ' סמורודניצקי הוא מבכירי החוקרים בתיאוריה של מדעי המחשב. מרבית עבודתו עוסקת בתכונות של פונקציות בוליאניות והוא מפרסם בעיתונות המובילה ומשתף פעולה עם טובי החוקרים בתחום. פרופ' סמורודניצקי הוא אחד המרצים המצטיינים בבית הספר להנדסה ומדעי המחשב למרות שהוא מלמד את אחד מקורסי החובה הגדולים והקשים ביותר (אלגוריתמים). דבר זה מראה על השקעתו הרבה ויחסו האכפתי לסטודנטים. הוא שימש גם כראש החוג להנדסת מחשבים, שוב בהשקעה גדולה ויחס אכפתי לסטודנטים. פרס הרקטור מוענק לפרופ' סמורודניצקי על היותו מרצה, חוקר ואזרח מן השורה הראשונה.

פרופ' רון עופרי, ביה"ס לרפואה וטרינרית ע"ש קורט, הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית

פרופ' רון עופרי הינו מורה מצטיין בבית הספר לרפואה ווטרינרית אשר זכה להימנות עם מקבלי תואר "מורה מצטיין" כמעט מדי שנה משנת 1997. הצטיינותו המחקרית פורצת הדרך היא  במחקר רפואת העיניים ההשוואתית אשר מובילה להחזרת מאור עיניהם של בני אדם הסובלים מעיוורון תורשתי על סמך זיהוי וריפוי פגם זהה בכבשים בעזרת טכניקה של  gene therapy  . פרופ' עופרי פעיל מאוד ציבורית, תורם מזמנו לפעילות האקדמית השוטפת וממלא תפקידי ניהול רבים באוניברסיטה ומחוצה לה. פרס הרקטור מוענק לו על השילוב יוצא הדופן של הצטיינות במחקר, בפעילות ציבורית ובהוראה.

פרופ' לילך שגיב, ביה"ס למנהל עסקים

פרופ' לילך שגיב מהווה שילוב יוצא דופן של הצטיינות אקדמית, הצטיינות בהוראה ואזרחות טובה מהמעלה הראשונה באוניברסיטה. פרופ' שגיב, מבכירות החוקרות בבית הספר למנהל עסקים, היא ממובילות המחקר בתחום הערכים בעולם. מחקרה הבין תחומי קושר בין פסיכולוגיה חברתית להתנהגות ארגונית. עבודותיה הן מהמצוטטות ביותר בתחום והיא זכתה במענקי מחקר תחרותיים רבים. פרופ' שגיב היא גם מרצה מוערכת ואהודה על ידי תלמידיה, ומשקיעה רבות בהנחיה של תלמידים רבים לתארים מתקדמים. תרומתה הציבורית של פרופ' שגיב מרשימה במיוחד. בין היתר שימשה כסגנית הדיקן להוראה במשך שתי קדנציות וחברה בועדות רבות ברמה האוניברסיטאית. פרופ' שגיב מהווה דוגמא ומופת לשילוב של הצטיינות במחקר, בהוראה ובפעילות ציבורית ועל כך מוענק לה פרס הרקטור.

פרס ע"ש מיכאל מילקן למורים מצטיינים על הצטיינות נמשכת בהוראה

השנה הזוכים בפרס הם:

פרופ' דוד וייס, המכון למדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות, הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית

פרופ' אבי-חי חובב, הפקולטה לרפואת שיניים

פרופ' בנימין חפץ, המחלקה למדעי הקרקע והמים, הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית

פרופ' יורי פינס, מקבץ היסטוריה, הפקולטה למדעי הרוח

פרס מיוחד לפרויקט בתחום ההוראה על הטמעת מערכת רישום-נט:

מר אלדד חוזה, גב' מירית סתיו-מבורך, גב' יעל עזרא, מר אביחי פרסי, גב' ויויאנה רגב

פרס הרקטור לתלמידים מצטיינים לתואר בוגר ולתואר מוסמך

הפקולטה למדעי הרוח

תואר בוגר: עידו בנבג'י, לי ניסמן, מיכל פרידמן, שרון קיסלוק

תואר מוסמך: זאב גולדשמידט, יונתן נגב, עידו תלם