פרופ' עו"ד יעקב נאמן, קיבל את פרס יקיר הפקולטה למשפטים של האוניברסיטה העברית | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

פרופ' עו"ד יעקב נאמן, קיבל את פרס יקיר הפקולטה למשפטים של האוניברסיטה העברית

בטקס נאם נשיא בית המשפט העליון בדימוס הפרופ' אהרן ברק והשתתפו בו שופטים לשעבר, חברי כנסת, עו"ד מובילים ועוד
16/06/2014

כל צמרת עולם המשפט התייצבה במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב באירוע להענקת פרס יקיר הפקולטה למשפטים של האוניברסיטה העברית. בין הנוכחים  באירוע ניתן היה למצוא את חבר הכנסת יצחק (בוז'י) הרצוג, נשיא ביהמ"ש העליון אשר גרוניס, מנכ"לית משרד המשפטים אמי פלמור, נשיא ביהמ"ש העליון לשעבר אהרון ברק.

בשיאו של האירוע העניקה הפקולטה למשפטים של האוניברסיטה העברית את פרס יקיר הפקולטה לפרופ' יעקב נאמן, בוגר בהצטיינות יתרה של מחזור י"ב של הפקולטה משנת 1964. את הפרס העניקו לנאמן נשיא האוניברסיטה העברית פרופ' מנחם בן ששון ודיקן הפקולטה למשפטים פרופ' יובל שני.

נאמן נולד בשנת 1939, ולאחר שסיים את לימודיו באוניברסיטה העברית, מילא תפקידי הוראה רבים בפקולטה. נאמן שימש כמנכ"ל משרד האוצר בין השנים 1979- 1981, ואף כיהן כשר האוצר (1997-1998) ושר המשפטים (1996 ו- 2009). בשנת 2013 פרש מהחיים הפוליטיים

נשיא האוניברסיטה, פרופ' מנחם בן ששון, בירך את נאמן, "יעקב נאמן הוא יקיר הפקולטה כי במורשתו יש שליחות. לא מדובר בשליחות שכולה נוצצת אלא בשליחות קשה בה נדרש להקריב עצמו להציבור" לסיום הוסיף, "אתה דמות מופת, אדם שראוי להיות איש ציבור. אשרינו שזכינו. מקווה שגם אתה תאמר לעצמך אשרי שזכית ללמוד באוניברסיטה העברית"

אחריו עלה לשאת דברים נשיא בית המשפט העליון, אשר גרוניס שדיבר רבות על פועלו של נאמן למען הציבור. "לצד תרומתו המרשימה למערכת המשפט, תרם תרומה מרשימה למערכת הישראלית הציבורית. אין עוד אנשים שהגיעו להישגים מפוארים בסקטור הפרטי ובחרו לעבור אל הסקטור הציבורי".

אחרון הדוברים, נשיא בית המשפט העליון אהרון ברק,  סיפר על המפגש הראשון שלו עם נאמן, כאשר זה האחרון היה סטודנט שלו בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית. בסיום הנאום פנה ברק לנאמן, "לשנינו הייתה דעה דומה לגבי בימ"ש העליון, הייתה לך את ההבנה של החברה הישראלית המורכבת".

בסיום הטקס, נשא דברים יעקב נאמן עצמו וביקש להודות לקהל שהגיע. "אני רוצה לשבח את הפקולטה שדאגה לי לפני שנים רבות והשקיעה בי. המלגה שקיבלתי, היא זו שדחפה אותי למחקר משפטי ולהעמקה בעולם המשפט".

נאמן סיים את דבריו בהקראת שיר המעלות למען שלום החטופים.

פרופ' עו"ד יעקב נאמן, קיבל את פרס יקיר הפקולטה למשפטים של האוניברסיטה העברית