אירועי חבר הנאמנים באוניברסיטה העברית תשע"ד 2014 | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

אירועי חבר הנאמנים באוניברסיטה העברית תשע"ד 2014

חולקו תארי ד"ר לשם כבוד ותארי דוקטור
29/05/2014
בשיאם של אירועי חבר הנאמנים ה-77 של האוניברסיטה העברית שיתקיימו בין ה-6 ל-12 ביוני, קיבל נשיא הנציבות האירופית, חוזה מנואל ברוסו, תואר ד"ר לשם כבוד בעצרת חגיגית שהתקיימה אתמול (א') באמפיתיאטרון הר הצופים. ברוסו התייחס לקבלת התואר בנאומו ואמר: "האוניברסיטה העברית היא אחת האוניברסיטאות הטובות בעולם, ובית לזוכי נובל ואינטלקטואלים רבים. זהו כבוד גדול ורגע מרגש עבורי". במהלך האירוע הוענקו תארי ד"ר לשם כבוד גם לחתן פרס נובל הפרופ' דניאל כהנמן, פרופ' יוסף רז, הסופר יהושע קנז, יוסי לנגוצקי, עו"ד פטי גלייזר מלוס אנג'לס, גייל אספר מקנדה, ג'רלד רונסון מאנגליה, ופרופ' לות'ר ווילמיצר מגרמניה. מורט מנדל קיבל את פרס רוטברג, ונשיא המדינה שמעון פרס, ששהה בתפילה מיוחדת בוותיקן, זכה בפרס מיוחד על מנהיגות על שם בובליק. בעצרת הוענקו 336 תארי ד"ר לסטודנטים באוניברסיטה- 181 גברים ו- 155 נשים. הד"ר הצעיר ביותר הוא אלעד רום בן ה-27, בעל תואר בוגר ומוסמך מהאוניברסיטה העברית. הד"ר המבוגר ביותר הוא ישראל כץ בן ה-78, בעבר מנהל ומייסד תיכון קריית שרת חולון.
במהלך השבוע יחגגו אנשי החבר והאורחים בערב גאלה לציון 50 שנות פעילות של חברת יישום. בנוסף תתקיים מליאה מיוחדת של כנסת ישראל לציון 60 שנה להיווסדו של הקמפוס שכיום ידוע בשם קמפוס אדמונד י' ספרא בגבעת רם, אז גם ייחנך קיר המייסדים והממשיכים, המספר את סיפור הקמת האוניברסיטה והקמפוס.

במסגרת אירועי חבר הנאמנים יקבל יו"ר בנק מזרחי טפחות, מר משה וידמן, תואר עמית כבוד על ידידותו ארוכת השנים עם האוניברסיטה העברית.

ללוז המלא של חבר הנאמנים ה-77: http://www.hubog2014.com/program_heb/

אירועי חבר הנאמנים באוניברסיטה העברית תשע"ד 2014