פרס ניומן לספרות עברית הוענק לעמוס עוז על ידי האוניברסיטה העברית ומשפחת ניומן | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

פרס ניומן לספרות עברית הוענק לעמוס עוז על ידי האוניברסיטה העברית ומשפחת ניומן

21/10/2013
הסופר עמוס עוז קיבל את פרס ניומן לספרות עברית בטקס שנערך אתמול במכון טרומן קמפוס הר הצופים באוניברסיטה העברית בירושלים. פרס ניומן לספרות עברית מוענק על ידי נשיא האוניברסיטה העברית, פרופ' מנחם בן-ששון ונציגי משפחת ניומן. הפרס מוענק לסופר עמוס עוז על מפעל חיים בספרות.

פרס ניומן מוענק מאז שנת 1963 לסופר עברי בולט. בשנים האחרונות, על פי החלטת וועדת הפרס, אשר ניהולה האקדמי הוא על ידי חוקרים ומומחים מהאוניברסיטה העברית, ניתן הפרס לסירוגין על מפעל חיים בספרות או לסופר צעיר ומבטיח, שלהישגיו הספרותיים יש השפעה על הספרות העבית. בין זוכי הפרס בעבר נמנו: ש"י עגנון, אורי צבי גרינברג, לאה גולדברג, א"ב יהושע ועוד. עמוס עוז, מבכירי הסופרים הישראליים, הוא בוגר האוניברסיטה העברית לפילוסופיה וספרות עברית והגותו עוסקת בספרות, בזהות ישראלית וציונית ובמחשבה מדינית-חברתית. עוז זכה בתואר ד"ר לשם כבוד מהאוניברסיטה העברית ב-2006; בשנת 1998, שנת היובל למדינת ישראל, הוא זכה בפרס ישראל לספרות.

מנימוקי ועדת הפרס: עמוס עוז הוא מחשובי הסופרים הישראליים בדור המדינה ומאנשי הרוח שדעתם נשמעת בחברה הישראלית. עוז הוא יוצר פורה המפרסם זה חמישים שנה יצירות ספרות, מסות ספרותיות ומסות חברתיות המעוררות עניין רב וזוכות להערכה עמוקה. ספריו תורגמו לשפות רבות וזכו להוקרה רבה בעולם.
יצירתו הספרותית קשובה לזרמים התתֿ־קרקעיים של התרבות הישראלית ובה בעת היא נותנת ביטוי לשאלות אוניברסליות ומעוגנת בתולדות עם ישראל ובמציאות רבת הפנים שהחברה בישראל נתונה בה.  כתיבתו הפובליציסטית נובעת מתחושת אחריות ציבורית.

פרס ניומן לספרות עברית הוענק לעמוס עוז על ידי האוניברסיטה העברית ומשפחת ניומן