פרופ' אורלי שדה היא האישה הראשונה בארץ הזוכה בתואר פרופסור למימון | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

פרופ' אורלי שדה היא האישה הראשונה בארץ הזוכה בתואר פרופסור למימון

פרופ' אורלי שדה מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית היא האישה הראשונה בישראל בעלת תואר פרופסור למימון
07/10/2013

פרופ' אורלי שדה מהמחלקה למימון בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית קיבלה לאחרונה תואר פרופסור, ובכך הפכה לאישה הראשונה בישראל המחזיקה בתואר פרופסור למימון. פרופסור שדה, ילידת 1969, היא חברת סגל בכיר ובעלת קביעות באוניברסיטה העברית בירושלים. פרופ' שדה מתמחה בשוק ההון הישראלי, מבנה שווקים פיננסיים ומימון התנהגותי וניסויי ומחקריה בתחום פורסמו בעיתונים אקדמיים מובילים והוצגו בכנסים אקדמיים ברחבי העולם. היא הצטרפה לאוניברסיטה העברית בשנת 2002 לאחר שהשלימה דוקטורט באוניברסיטת יוטה, ומשמשת במקביל מרצה אורחת באוניברסיטת ניו יורק, אוניברסיטת IE במדריד ואוניברסיטת NESפרופסור שדה שימשה כראש תכנית ה- BA באוניברסיטה העברית וקיבלה את פרס נשיא האוניברסיטה העברית ע"ש אייב גריי. היא זכתה במספר קרנות מחקר, בין השאר, של הקרן הלאומית למדע.

לצד פעילותה האקדמית, פרופ' שדה חברה בוועדה המייעצת של אגף שוק ההון במשרד האוצר וחברת מליאת הרשות לני"ע. בנוסף, הייתה פרופ' שדה חברה בוועדה של משרד האוצר לבחירת החברה המצטטת נכסים לא סחירים, כיהנה כחברת וועדת השקעות בקרן הפנסיה "הדסה" כחלק מהרפורמה בתחום הפנסיה, בקופת הגמל של עובדי האוניברסיטה העברית, בקרן הרווחה של עובדי האוניברסיטה העברית, בוועדת השקעות המשקיעה את כספי הוועד של הסגל האקדמי באוניברסיטה העברי וכחברת דירקטוריון בקופת הגמל של האוניברסיטה העברית.

לדברי פרופ' שדה, "מלבד השמחה שבקידום עצמו אני גאה לשבור תקרת זכוכית נוספת. מחקרים הראו כי נשים מגבירות את רמת התחרותיות שלהן כאשר יש בסביבתן  מסה קריטית של נשים. ולאור המגמה המתחזקת של שבירת תקרת הזכוכית במשרות שונות בשירות הציבורי והפרטי אני מקווה שנראה בעתיד הקרוב יותר נשים בתחומים שמסורתית נחשבו יותר גבריים, כמו כלכלה ומימון".
לחצו לכתבה בממון.

פרופ' אורלי שדה היא האישה הראשונה בארץ הזוכה בתואר פרופסור למימון