ברברה סטרייסנד תקבל תואר דוקטור לשם כבוד מהאוניברסיטה העברית | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

ברברה סטרייסנד תקבל תואר דוקטור לשם כבוד מהאוניברסיטה העברית

20/05/2013

האוניברסיטה העברית תעניק תואר דוקטור לפילוסופיה לשם כבוד לברברה סטרייסנד, מן היוצרות האמריקניות המשפיעות והמצליחות בכל הזמנים. סטרייסנד היא זמרת ושחקנית, מפיקה ובמאית שלזכותה יותר מחמישה עשורים של קריירה מצליחה. הטקס יתקיים ביום שני, 17 ביוני 2013, במהלך המושב ב-76 של חבר הנאמנים של האוניברסיטה.

תואר ד"ר לשם כבוד מוענק לסטרייסנד על תרומתה יוצאת הדופן לתרבות ובהכרה על הישגיה המקצועיים, ההומניטאריות יוצאת הדופן, מנהיגות בתחום של זכויות אדם ואזרח ומסירות לארץ ישראל והעם היהודי.

פרופ' מנחם בן-ששון, נשיא האוניברסיטה עברית: "האוניברסיטה העברית גאה להעניק תואר זה לברברה סטרייסנד יוצרת ואמנית מן השורה הראשונה בעולם. סטרייסנד משמשת מופת בהקדישה זמן ומשאבים לסייע בפתרון בעיות תחלואה ובעיות חברה; ובדרך היסודית שבה היא לומדת את נושאי המעורבות שלה ומלווה את הפעילות בהם. לאורך השנים היא אף הוכיחה מחויבות יוצאת דופן לאוניברסיטה העברית בירושלים. על כך מודה האוניברסיטה באות הגבוה ביותר שלה, דוקטור לשם כבוד שיוענק לה בהר הצופים, סמוך לבניין הנושא את שם אביה, בעת מושב חבר הנאמנים בחודש הבא".

בשנת 1984 השתתפה בטקס חנוכת בניין עמנואל סטרייסנד ללימודי היהדות בקמפוס הר הצופים. היא הקדישה את המבנה לזכרו של אביה האהוב שאותה שיבחה בשם " מורה, מלומד ואדם דתי שהקדיש עצמו לחינוך".

בהתייחסה לסרטה עטור הפרסים,"ינטל", שבו גלמה תפקיד של אישה צעירה שנכנסת לישיבה כשהיא מחופשת לגבר כדי ללמוד תלמוד, הביעה את שביעות רצונה מכך שנשים יכולות עכשיו "לרדוף לימודי יהדות מבלי להסוות את עצמן כגברים". הסרט, שהיא ביימה והפיקה הוקרן בבכורה ישראלית בשנת 1984 בחסות אגודת ידידי ישראל של האוניברסיטה העברית. את סטרייסנד ליוותה משלחת של שוחרי האוניברסיטה העברית בארה"ב (AFHU) מהחוף המערבי.

ברברה סטרייסנד היא תומכת נלהבת של ישראל, ובשנת 2011 הופיעה בערב התרמה לחיילי צה"ל במהלכו גויסו 12 מיליון דולרים.

סטרייסנד לקחה חלק במרץ השנה בטקס להענקת פרס סקופוס של השוחרים האמריקניים של האוניברסיטה העברית, כאשר שלחה סרטון ובו סיפרה על הפרס שהיא קיבלה לפני 28 שנה. לדבריה, היא חשה גאווה על הפרס ועל זיקתה לאוניברסיטה העברית מאחר שהם מבטאים נאמנה את המורשת היהודית שלה ואת אהבתה למדינת ישראל. (מצורף לינק לסרטון).

הקריירה של סטרייסנד שמרה אותה בחוד החנית של תעשיית הבידור במשך עשרות שנים. היא נולדה בשנת 1942 למשפחה יהודית בברוקלין. בעודה פעוטה הלך אביה עמנואל לעולמו. סיימה את בית ספר התיכון בהצטיינות ובעודה בגיל העשרה השיקה את הקריירה שלה כזמרת במועדוני לילה. בגיל 19 הופיעה בפעם הראשונה בברודווי וכעבור שנה (1962) הוציאה את אלבום הבכורה שלה, שהפך לתקליט הנמכר ביותר בארצות הברית.

בגיל 28 כבר זכתה בחמשת הפרסים העיקריים בתעשיית הבידור האמריקנית: הגראמי, האוסקר, הטוני, האמי וגלובוס הזהב מה שהפך אותה לאייקון של התרבות האמריקאית ודמות בין-לאומית אהובה.

ברברה סטרייסנד תקבל תואר דוקטור לשם כבוד מהאוניברסיטה העברית