מושל מרילנד ונשיא אוניברסיטת מרילנד בבולטימור ביקרו אתמול בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

במהלך הביקור נחתם מזכר הבנות על ידי נשיא האוניברסיטה העברית פרופ' מנחם בן- ששון וד"ר פרמן
23/04/2013

משלחת ממדינת מרילנד בבולטימור שבארה"ב, בה היו חברים מרטין אומאלי, מושל מדינת מרילנד, ד"ר ג'יי פרמן, נשיא אוניברסיטת מרילנד, ביקרה בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים. במהלך הביקור נחתם הסכם לשיתוף פעולה בין האוניברסיטאות על ידי נשיא האוניברסיטה העברית פרופ' מנחם בן- ששון וד"ר פרמן.

הביקור כלל דיון בדרכים להקמת מכון לאומי למחקר ברפואה צבאית המשותף לפקולטה לרפואה של האוניברסיטה וחיל הרפואה של צה"ל. המשלחת אף שמעה סקירה של המחקר בפקולטה לרפואה ובחיל הרפואה. אנשי המשלחת סיירו ביחידת הטראומה של בית החולים הדסה עין כרם וביקרו בחלונות שאגאל המפורסמים.

לדברי נשיא האוניברסיטה, פרופ' מנחם בן-ששון: "זהו הסכם בין שני מוסדות חזקים מאוד מבחינה אקדמית, בעלי מרחב מחקר שפרוס על תחומים רבים. תכלית המפגש כאן היא לאתר תחומים נוספים לשיתופי פעולה עתידיים. הנשיא הקודם של אוניברסיטת מרילנד ביקר השבוע בפקולטה לחקלאות, וגם שם נחתם מסמך הבנות. כל התחומים האלה ביחד מאפשרים הסתכלות רחבה על ההזדמנויות שנוצרות כך שכל הצדדים יכולים להרוויח".

דיקן הפקולטה לרפואה, פרופ' ערן לייטרסדורף אמר כי "קודם כל זה אחד הביקורים ברמה הגבוהה ביותר שהיו בפקולטה בשנים האחרונות. זה לא דבר רגיל שמגיע לפה מושל של מדינה בארה"ב. לא רק זה שהוא הגיע, הגיעו גם נשיא האוניברסיטה וכל הפמליה של המושל כאשר המטרות של הביקור הן ברורות וזה לא עוד טיול בארץ הקודש אלא חיבור בין האוניברסיטה העברית והדסה לאוניברסיטה של מרילנד בתחומים שקשורים ומעניינים את שני הצדדים. תחומים רפואיים כמו טראומה, רפואה צבאית ופיתוח של שיטות חדשות בתחום הקליני והמחקרי מצד אחד. מהצד השני זה הקמה של מוסד מחקר ואנחנו רוצים לחבר אותם גם לכל תחומי המחקר במוסד הזה". לדבריו מדובר הן בפרקטיקה, הרפואה הצבאית והביצוע שלה ומה שהם יכולים ללמוד מהאוניברסיטה, והן מה שהפקולטה יכולה ללמוד מהם. הוא הוסיף ואמר כי "יש להם הרבה יותר משאבים: המושל השקיע הרבה מאוד באוניברסיטה בתחום הזה. יש להם מרכז טראומה רציני שאנחנו נעזרים בו כדי להכשיר סטודנטים שלנו".

לדברי נשיא אוניברסיטת מרילנד בבולטימור ד"ר גיי פרמן "המסמך עליו חתמנו אומר שאנו מחויבים לדבר אחד עם השני על תחומים שבהם יש לנו אינטרס משותף ונקודות חוזק משותפות. כעת אני חוזר למוסד שלי ומתחילים דיונים עם הדקנים שלי – דקן רפואה, סיעוד, רפואת שיניים – ואומר הנה מה שלמדתי באוניברסיטה העברית ואלה ההזדמנויות שעומדות בפנינו בעבודה משותפת".